Chilli con carne

Autor receptu: porzellanka

Tak a teraz sa priznam - toto som nevarila ja, dokonca som mala zakazany vstup do kuchyne. Ale co uz, ked mame kuchynu spojenu s obyvackou - aspon mi bolo dovolene fotit. Mojho manzela tentokrat vyprovokoval k vareniu Sracz. Dalsi z nasich oblubenych Eintopfov - obycajne k nemu nepodavame ryzu, lebo ved je tam fazula a zelenina - a bol naozaj vyborny.

20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravime si suroviny: Fazulu musime vopred (najlepsie cez noc) namocit. Nechame ju 1 hodinu predvarit,- aby bola polomakka. (alebo pouzijeme fazulu z konzervy, potrebujeme v tom pripade aspon 750 g a pridame ju az tesne pred koncom varenia.) Cibulu a cesnak osupeme a nakrajame, chilli prekrojime a vyberieme zrnka (ak nechceme mat jedlo velmi stiplave). Nakrajame na pruzky. Maso nakrajame na kocky (mozeme pouzit aj mlete maso). Mrkvu ocistime, nakrajame na kocky.
  2. Do hrnca dame zohriat olej, oprazime maso, kym sa vsetka tekutina neodpari. Pridame cibulu a cesnak. Oprazime, pridame mletu papriku, scedenu predvarenu fazulu, podlejeme vyvarom, pridame mrkvu, chilli, sol, korenie a dusime 40 minut. Pridame nakrajane paradajky, tymian (ak pouzijeme fazulu z konzervy, pridame ju az teraz). Dusime este 10 minut . Dochutime muskatovym orechom.
  3. Pre tych, ktori tvrdia, ze je to Eintopf, podavame v hlbokom tanieri. Nam, co mame radi ryzu, podavame ako je hore uvedene.