Cestoviny
Cestoviny s pečenou tekvicou (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Pohodové jedlo na sychravé dni.
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu očistíme a nakrájame na kúsky. Rozložíme ju do zapekacej misy, pokvapkáme olivovým olejom, rozmarínom a posolíme. Vložíme do vyhriatej rúry na 190 °C a pečieme asi tak 30 minút.
- Uvaríme si obľúbenú cestovinu. Ja mám s touto kombináciou najradšej "mušle". Uvarené premiešame s oliváčom, soľou a korením.
(môžeme si pohár cestovinovej vody odložiť, keby sme chceli potom omáčku zriediť).
- Rozpučený cesnak a posekanú cibuľu opečieme na masle (polovičku cibule nakrájam najemno a polovičku na väčšie slíže, páči sa mi, keď to potom v jedle vidieť).
Opekáme 3-5 minúty. Pridáme horčicu, víno a privedieme do varu. Varíme na slabom ohni 2-3 minúty. Vmiešame citrónovú šťavu a smotanu. Dochutíme soľou a korením.
- Uvarené cestoviny zmiešame s omáčkou, pečenou tekvicou, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a bohato posypeme postrúhaným parmezánom. Pokoreníme.
Dobrú chuť.