Cestoviny s fazuľkou
Cestoviny s fazuľkou

Cestoviny s opečenou cibuľou a dusenou fazuľou fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 18. decembra 2018
Cestoviny s opečenou cibuľou a dusenou fazuľou (fotorecept)
Foto: cesminaz

Dusená zelená fazuľa, opečená cibuľa, cesnak a strúhaný syr... výborná kombinácia :-) Veľmi chutné cestoviny, ako ľahký obed alebo večera :-)

Suroviny

cca 500 g (zelená fazuľka)
4 ks
7-8 strúčikov
300 g na strúhanie (gouda, eidamer)
podľa potreby
50 g (82 %)
podľa chuti
podľa chuti
2 PL
400 g




Postup

  1. 1

    Na prípravu týchto chutných cestovín netreba veľa surovín, je to naozaj ľahké a jednoduché jedlo. Potrebujeme zelenú fazuľu, ja tu mám svoju mrazenú. Ďalej 4 veľké cibule a zo 7-8 veľkých strúčikov cesnaku. Nebojte sa, nie je to ani veľa cibule ani veľa cesnaku, kľudne by znieslo aj viac :-)

    Cestoviny s opečenou cibuľou a dusenou fazuľou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu si očistíme a pokrájame na mesiačiky. Do panvice dáme trocha oleja a kúsok masla a trocha osolenú cibuľu na ňom zosklovatíme. Následne pridáme postrúhaný cesnak a minutku aj s tým necháme cibuľu poškvrčať. Napokon poprášime cibuľu s 2 pl múky, jemne premiešame, pridáme oheň a cibuľu pekne do zlatova opečieme. Do zlatova sa opečie vďaka tej múke. Podľa chuti ešte osolíme.

    Cestoviny s opečenou cibuľou a dusenou fazuľou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V jednej panvici na troche oleja si udusíme do mäkka fazuľu. Podľa potreby ju osolíme a podlejeme trochou vody počas dusenia. Keď už vyvrela všetka šťava a fazuľa je mäkká, podľa potreby dáme troška oleja a fazuľu ešte narýchlo opečieme. To jej dodá inú chuť.

    Cestoviny s opečenou cibuľou a dusenou fazuľou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým si uvaríme cestovinu podľa chuti, ja zvyknem dať široké polodlhé rezance. Cestovinu dáme do veľkého pekáča ,aby sme to celé vedeli premiešať. Na cestovinu dáme fazuľu aj udusenú cibuľu a dobre celé premiešame. Potom to osolíme, okoreníme a znova zľahka premiešame. Podľa chuti môžme poliať aj olivovým alebo ľanovým olejom. A napokon ešte pridáme na jemno nastrúhaný syr a ešte naposledy premiešame.

    Cestoviny s opečenou cibuľou a dusenou fazuľou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A už len trocha zohriate, aby sa syr na tom jemne rozpustil podávame ;-) Podľa chuti si tam môžte pridať aj chilli. U nás doma toto jedlo deti zbožnujú, oblúbili si to hneď na prvýkrát. Nech vám chutí.

    Cestoviny s opečenou cibuľou a dusenou fazuľou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

denyany
Hneď som vedela, že je to tvoj recept! A ešte aký zaujímavý.... Všetky ingrediencie mám rada, iste uvarím,už sa mi slinky zbiehajú.
cesminaz
Milá @Denyany je to jednoduché a dobré jedlo :-) aj ked možno tento recept /jedlo neznie pre mnohých tak lákavo,ale je to naozaj velmi dobré :-) Som rada,ze ta zaujal a ked vyskusas tak mi daj vediet! Dakujem za komentík a pozdravujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia