Cestoviny s opečenou cibuľou a dusenou fazuľou fotorecept
Foto: cesminaz
Dusená zelená fazuľa, opečená cibuľa, cesnak a strúhaný syr... výborná kombinácia :-) Veľmi chutné cestoviny, ako ľahký obed alebo večera :-)
Suroviny
cca 500 g (zelená fazuľka) |
|
4 ks |
|
7-8 strúčikov |
|
300 g na strúhanie (gouda, eidamer) |
|
podľa potreby |
|
50 g (82 %) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
400 g |
|
Postup
-
1
Na prípravu týchto chutných cestovín netreba veľa surovín, je to naozaj ľahké a jednoduché jedlo. Potrebujeme zelenú fazuľu, ja tu mám svoju mrazenú. Ďalej 4 veľké cibule a zo 7-8 veľkých strúčikov cesnaku. Nebojte sa, nie je to ani veľa cibule ani veľa cesnaku, kľudne by znieslo aj viac :-)
-
2
Cibuľu si očistíme a pokrájame na mesiačiky. Do panvice dáme trocha oleja a kúsok masla a trocha osolenú cibuľu na ňom zosklovatíme. Následne pridáme postrúhaný cesnak a minutku aj s tým necháme cibuľu poškvrčať. Napokon poprášime cibuľu s 2 pl múky, jemne premiešame, pridáme oheň a cibuľu pekne do zlatova opečieme. Do zlatova sa opečie vďaka tej múke. Podľa chuti ešte osolíme.
-
3
V jednej panvici na troche oleja si udusíme do mäkka fazuľu. Podľa potreby ju osolíme a podlejeme trochou vody počas dusenia. Keď už vyvrela všetka šťava a fazuľa je mäkká, podľa potreby dáme troška oleja a fazuľu ešte narýchlo opečieme. To jej dodá inú chuť.
-
4
Medzitým si uvaríme cestovinu podľa chuti, ja zvyknem dať široké polodlhé rezance. Cestovinu dáme do veľkého pekáča ,aby sme to celé vedeli premiešať. Na cestovinu dáme fazuľu aj udusenú cibuľu a dobre celé premiešame. Potom to osolíme, okoreníme a znova zľahka premiešame. Podľa chuti môžme poliať aj olivovým alebo ľanovým olejom. A napokon ešte pridáme na jemno nastrúhaný syr a ešte naposledy premiešame.
-
5
A už len trocha zohriate, aby sa syr na tom jemne rozpustil podávame ;-) Podľa chuti si tam môžte pridať aj chilli. U nás doma toto jedlo deti zbožnujú, oblúbili si to hneď na prvýkrát. Nech vám chutí.
Diskusia k receptu