Cestovinový šalát

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 27. júla 2016

Tento recept mám od dobrej priateľky. Varia im to v jedálni. Svoje miesto si získal aj u nás. Je veľmi dobrý.

8 - 10
porcií
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
400 g krájané
350 g (Maďarská zmes)
4 ks
350 g
400 g
200 g
1 KL
Na nálev:
5 PL
4 PL
5 PL
5 PL
2 PL
1 PL
1 PL
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tarhoňu urobiť tak ako ste zvyknutý. (Môžeme použiť aj inú drobnú cestovinu.) Nechať ochladnúť. Vajcia uvariť na tvrdo a nechať vychladnúť. Suroviny na nálev dať do hrnca, rozvariť po bod varu. Odložiť a nechať vychladnúť.

  2. 2

    Salámu a uvarené vajcia krájať na drobné kocky. Všetko to dáme do väčšej misy aj s tarhoňou. Plus pridáme k tomu rozmrazenú maďarskú zmes a šampiňóny bez nálevu. Okoreníme, osolíme a zalejeme pripraveným nálevom, zľahka premiešame.

  3. 3

    Nakoniec pridáme majonézu a biely jogurt, všetko premiešame a dáme do chladničky postáť na 4 - 5 hodín, nech prejdú chute. Najlepšie je to nechať postáť cez noc a konzumovať na druhy deň. Tento šalát nám veľmi chutí a hlavne teraz v lete. Táto dávka je dosť veľká, mne z toho vydá 2200 g. Ak sa rozhodnete pre tento šalát, tak Vám želám dobrú chuť.

    Cestovinový šalát - obrázok 3

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Recept som si uložila ale mrazenú zeleninu nahradim čerstvou paprikou rajcinou a uhorkou a samozrejme bez nálevu.lebo rajčiny pustia šťavu a je v recepte aj jogurt a majonéza.Samozrejme pridám aj čerstvé bylinky.Dam vedieť ako chutilo.
Rozmýšľam kde som jedol tento šalát. Predsa nám ho podávali pri matúrach. Bol veľmi dobrý, konečne už mám naň recept vďaka.
S receptem jde pracovat, jak píše @Gitka61 - dát čerstvou zeleninu, s ohledem na šťávu, aby konzistence salátu nebyla příliš tekutá.
Pokud není zmrazená zelenina předvařená @Mata3636 jde podusit.
Rozumím tomu, že požadavek na trvanlivost, manipulaci apod. v jídelně je jinde než doma k přímé spotřebě. S receptem jde pracovat, upravovat nebo si ho nevybrat. Do této škály se v pohodě vejdeme všichni. Přítelkyni není třeba plísnit. Proč také?! Hlavně že salát chutná. Některým. Jiným třeba ne. Jako život.
Pítrs, já děkuji za to, že jsi se s námi o recept podělil. Určo vyzkouším. Přeji krásný den!
Nesúhlasím s @Mirop že máš nadať priateľke, ale súhlasím s tým, žeby si teraz, uprostred leta mal použiť čerstvú zeleninu.
Použil by som len jogurt, načo aj majonézu? Alebo len majonézu.
@Pitrs , si šikovný kuchár, ale s Tvojou reakciou na @Mirop si ma trochu zaskočil :-(
Dnes som tvoj šalát vyskúšala a čerstvou zeleninou.Kazdemu veľmi chutil .Spravila som a rozdelila na polovicu .Prvá bola bez nálevu a druhú som spravila z nálevom podľa receptu.Chutili a veru nevedel sa nik rozhodnúť ktorý je lepší.Dakujem za tento šalát je ozaj výborný.V zime vyskúšam aj s mrazenou zeleninou.V raj ju pred zmrazením tepelné upravujú.S pozdravom Fotka.

Mňa si aj týmto rcp, @patroveckypitrs kamarát, oslovil a navnadil na repete. Mne sa na ňom páči aj skrytá variabilita. Nezväzuješ svojou technológiou ruky potencionálnym následníkom, ale dávaš im slobodnú voľbu vlastnej realizácie!
Asi by som použila trochu väčšiu cestovinu, a možno nejakú tvarovo ozdobnú,ale recept je v podstate fajn. Zelenina sa dá obmieňať podľa sezóny, čo je fajn, šampiňóny celoročne k dostaniu (ja neviem prehltnúť tie steriliz. šampiňóny) ... mne sa to celkom pozdáva. Minule som chcela vyskúšať tarhoňové rizoto a nejako sa mi to vykúrilo z hlavy a tento recept mi to pripomenul :-) Ďakujem .
Ďakujem za odobrenie receptu škoda že nie je foto . Ja som zabudol napísať použil som zeleninu od Vinica je to veľmi kvalitná zelenina a ona je aj tepelne upravená. Tak isto keď použijete surovú zeleninu musíte ju aspoň trochu upraviť. Takto je to už bez práce naviac. A musíme podporovať naše regióny, aby sme mali prácu no nie? Pre @Nyja skúšal som aj väčšiu cestovinu no ta potom viac vynikala a strácali sa ostatne suroviny. Šampiňóny dajú sa použiť aj surové, no takto bez úpravy je to pre mňa menej práce a skôr hotové. Kamarát @Sracz ďakujem a vrelo odporúčam je to dobré. Jáj a ten jogurt tam nemusí byť, no potom to ostane také suché. Ta cestovina to všetko vtiahne do seba.

Pridaj komentár k receptu: