Foto: patroveckypitrs
Tento recept mám od dobrej priateľky. Varia im to v jedálni. Svoje miesto si získal aj u nás. Je veľmi dobrý.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
400 g krájané |
|
350 g (Maďarská zmes) |
|
4 ks |
|
350 g |
|
400 g |
|
200 g |
|
1 KL |
|
|
|
Na nálev: | |
5 PL |
|
4 PL |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Tarhoňu urobiť tak ako ste zvyknutý. (Môžeme použiť aj inú drobnú cestovinu.) Nechať ochladnúť. Vajcia uvariť na tvrdo a nechať vychladnúť. Suroviny na nálev dať do hrnca, rozvariť po bod varu. Odložiť a nechať vychladnúť.
- 2
Salámu a uvarené vajcia krájať na drobné kocky. Všetko to dáme do väčšej misy aj s tarhoňou. Plus pridáme k tomu rozmrazenú maďarskú zmes a šampiňóny bez nálevu. Okoreníme, osolíme a zalejeme pripraveným nálevom, zľahka premiešame.
- 3
Nakoniec pridáme majonézu a biely jogurt, všetko premiešame a dáme do chladničky postáť na 4 - 5 hodín, nech prejdú chute. Najlepšie je to nechať postáť cez noc a konzumovať na druhy deň. Tento šalát nám veľmi chutí a hlavne teraz v lete. Táto dávka je dosť veľká, mne z toho vydá 2200 g. Ak sa rozhodnete pre tento šalát, tak Vám želám dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tak ono jesť neuvarenú, len rozmrazenú zeleninu, nie je bohviečo
Pokud není zmrazená zelenina předvařená @Mata3636 jde podusit.
Rozumím tomu, že požadavek na trvanlivost, manipulaci apod. v jídelně je jinde než doma k přímé spotřebě. S receptem jde pracovat, upravovat nebo si ho nevybrat. Do této škály se v pohodě vejdeme všichni. Přítelkyni není třeba plísnit. Proč také?! Hlavně že salát chutná. Některým. Jiným třeba ne. Jako život.
Pítrs, já děkuji za to, že jsi se s námi o recept podělil. Určo vyzkouším. Přeji krásný den!
Použil by som len jogurt, načo aj majonézu? Alebo len majonézu.
@Pitrs , si šikovný kuchár, ale s Tvojou reakciou na @Mirop si ma trochu zaskočil :-(