Cestovinový šalát

Autor receptu: patroveckypitrs

Tento recept mám od dobrej priateľky. Varia im to v jedálni. Svoje miesto si získal aj u nás. Je veľmi dobrý.

8 - 10
porcií
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tarhoňu urobiť tak ako ste zvyknutý. (Môžeme použiť aj inú drobnú cestovinu.) Nechať ochladnúť. Vajcia uvariť na tvrdo a nechať vychladnúť. Suroviny na nálev dať do hrnca, rozvariť po bod varu. Odložiť a nechať vychladnúť.
  2. Salámu a uvarené vajcia krájať na drobné kocky. Všetko to dáme do väčšej misy aj s tarhoňou. Plus pridáme k tomu rozmrazenú maďarskú zmes a šampiňóny bez nálevu. Okoreníme, osolíme a zalejeme pripraveným nálevom, zľahka premiešame.
  3. Nakoniec pridáme majonézu a biely jogurt, všetko premiešame a dáme do chladničky postáť na 4 - 5 hodín, nech prejdú chute. Najlepšie je to nechať postáť cez noc a konzumovať na druhy deň. Tento šalát nám veľmi chutí a hlavne teraz v lete. Táto dávka je dosť veľká, mne z toho vydá 2200 g. Ak sa rozhodnete pre tento šalát, tak Vám želám dobrú chuť.