Cesnakové pečivo
Cesnakové kolieska (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Drobné slané pečivo sa vždy zíde, hlavne, ak čakáme návštevu, ale aj na rodinnú oslavu, prípadne len tak na zobkanie.
30 (+ kysnutie) minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Z uvedených prísad vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Pokiaľ použijeme čerstvé droždie, rozmiešame ho najprv v mlieku a tak pridáme k ostatným surovinám. Pokiaľ použijeme sušené droždie, jednoducho ho vysypeme k ostatným surovinám a vypracujeme cesto.
- Kým cesto kysne, pripravíme si náplň premiešaním všetkých ingrediencií (cesnak prelisujeme).
- Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu a každú zvlášť vyvaľkáme na plát hrubý asi 3-4 mm.
Každý plát potrieme polovicou náplne.
- Stočíme do rolády.
- Rolády nakrájame na rezy asi 1 cm široké a ukladáme ich reznou stranou na vymastený plech (alebo na papier na pečenie).
Rozšľaháme vajíčko a kolieska ním potrieme.
- Pečieme na 180 °C dozlatista.