Cesnakové pečivo

Cesnakové kolieska (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Drobné slané pečivo sa vždy zíde, hlavne, ak čakáme návštevu, ale aj na rodinnú oslavu, prípadne len tak na zobkanie.

30 (+ kysnutie) minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených prísad vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Pokiaľ použijeme čerstvé droždie, rozmiešame ho najprv v mlieku a tak pridáme k ostatným surovinám. Pokiaľ použijeme sušené droždie, jednoducho ho vysypeme k ostatným surovinám a vypracujeme cesto.
  2. Kým cesto kysne, pripravíme si náplň premiešaním všetkých ingrediencií (cesnak prelisujeme).
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu a každú zvlášť vyvaľkáme na plát hrubý asi 3-4 mm. Každý plát potrieme polovicou náplne.
  4. Stočíme do rolády.
  5. Rolády nakrájame na rezy asi 1 cm široké a ukladáme ich reznou stranou na vymastený plech (alebo na papier na pečenie). Rozšľaháme vajíčko a kolieska ním potrieme.
  6. Pečieme na 180 °C dozlatista.