Cannelloni

Cannelloni s mletým hovädzím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: babulicka

Originálny taliansky recept v ľahšej verzii.

6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cibuľu nakrájame a dáme osmažiť spolu s nakrájanou mrkvou a stonkovým zelerom. Keď je zelenina osmažená, pridáme klobásku ktorú sme rozdrobili na malé kúsky a necháme chvíľu podusiť a pridáme hovädzie mäso, dusíme.
  2. Keď sa mäso zatiahlo, prilejeme červené víno. Keď sa vyparí väčšina vína, pridáme paradajkový pretlak a koreniny a spolu dusíme cca 1/2 hodinu, kým sa neodparí väčšina vody.
  3. Cestoviny cannelloni uvaríme podľa návodu, prípadne trochu menej - dojdú pri pečení a nebudú sa rozpadať pri plnení.
  4. Zapekaciu misu vymažeme olivovým olejom a začneme plniť rúrky pripravenou zmesou. Povrch potierame kyslou smotanou a posypeme parmezánom. Zámerne nerobím bešamel - jedlo je s kyslou smotanou ľahšie stráviteľné a jednoduchšie na prípravu. Všetky rúrky by mali byť ponorené v omáčke, aby sa nevysušili pri pečení
  5. Pečieme zakryté pri tepote 200 stupňov zhruba 35-40 minút. Pred podávaním necháme chvíľu postáť v chlade.
  6. Podávame so zeleninovým šalátom.