Foto: elysa
Koláčiky chutné k vínu, alebo len tak...
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 ml |
|
0,5 kocky |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
4 PL |
|
200 ml |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
250 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z vody, cukru a droždia pripravíme kvások. Z múky, oleja, vajca, soli a kvásku vymiesime hladké cesto.
-
2
Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť, cca 45 minút.
-
3
Medzitým si pripravíme náplň: zmiešame tvaroh,strúhaný syr, vajce, šunku nakrájanú na drobno, suchú salámu tiež na drobno-ja som strúhala na veľkých slzách- mala som v celku, mozarellu nakrájať tiež na drobné kocky.
-
4
Dochutíme podľa svojej chuti soľou, mletým čiernym korením a oreganom.
-
5
Vykysnuté cesto...
-
6
Na pomúčenej doske cesto rozgúľame na necelý centimeter. Vykrajujeme asi 7 cm kolieska.
-
7
Na každé koliesko dáme 1 kávovú lyžičku plnky, netreba šetriť plnky je dosť. Kolieska preložíme, okraje pritlačíme, ja som ich ešte pritlačila vidličkou.
-
8
Koláčiky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom- jemne osoleným a pridáme sušený cesnak.
-
9
Calzonetti pečieme vo vyhriatej rúre. Ak pri pečení prasknú- nič sa nedeje- plnka nevyteká.
-
10
Na obrázku to je aj vidno- nič nevytieklo. Bolo ich na 2 plechy- 27 kusov. Chutné sú teplé, ale aj studené.
Diskusia k receptu