Foto: zirafninka1
Recept do súťaže s McCain
porcie
Suroviny
3 ks |
|
Marináda: | |
2 - 3 PL |
|
1 - 2 PL |
|
2 strúčiky |
|
1/2 - 1 ks |
|
|
|
|
|
Ostatné: | |
3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na skaramelizovanú cibuľu: | |
4 - 5 ks |
|
3 KL |
|
|
|
|
|
2 KL |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme marinádu na šampiňóny.
-
2
Všetky suroviny na marinádu dáme do mixéra a rozmixujeme.
-
3
Hustú marinádu natrieme na dolnú časť klobúčika šampiňónov. Necháme 30 minút marinovať. Rúru rozohrejeme na 180 °C a šampiňóny otočené marinovanou časťou nahor pečieme cca 25 minút.
-
4
Po 25 minútach na ne položíme plátky syra s bielou plesňou a necháme pod dobre rozpáleným grilom zapiecť 2-3 minúty.
-
5
Pripravíme si skaramelizovanú cibuľu. Presnejší postup : http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-so-skaramelizovanou-cibulou-fotorecept/12466-recept.html
-
6
Žemľe prekrojíme a zľahka opečieme na suchej panvici.
-
7
Na prekrojené žemle navrstvíme skaramelizovanú cibuľu a horčicu
-
8
položíme plátky tvrdého syra,
-
9
polníček
-
10
a šampiňóny so syrom.
-
11
Pridáme vrstvu kečupu,
-
12
opäť polníček
-
13
a plátky paradajok. Prikryjeme druhou polovicou žemle a hneď podávame.
Diskusia k receptu