Burger so šampiňónmi portobello (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Recept do súťaže s McCain
Postup
- Najprv si pripravíme marinádu na šampiňóny.
- Všetky suroviny na marinádu dáme do mixéra a rozmixujeme.
- Hustú marinádu natrieme na dolnú časť klobúčika šampiňónov. Necháme 30 minút marinovať. Rúru rozohrejeme na 180 °C a šampiňóny otočené marinovanou časťou nahor pečieme cca 25 minút.
- Po 25 minútach na ne položíme plátky syra s bielou plesňou a necháme pod dobre rozpáleným grilom zapiecť 2-3 minúty.
- Pripravíme si skaramelizovanú cibuľu. Presnejší postup : http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-so-skaramelizovanou-cibulou-fotorecept/12466-recept.html
- Žemľe prekrojíme a zľahka opečieme na suchej panvici.
- Na prekrojené žemle navrstvíme skaramelizovanú cibuľu a horčicu
- položíme plátky tvrdého syra,
- polníček
- a šampiňóny so syrom.
- Pridáme vrstvu kečupu,
- opäť polníček
- a plátky paradajok. Prikryjeme druhou polovicou žemle a hneď podávame.