Burger so šampiňónmi portobello (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Recept do súťaže s McCain

3
porcie

Postup

  1. Najprv si pripravíme marinádu na šampiňóny.
  2. Všetky suroviny na marinádu dáme do mixéra a rozmixujeme.
  3. Hustú marinádu natrieme na dolnú časť klobúčika šampiňónov. Necháme 30 minút marinovať. Rúru rozohrejeme na 180 °C a šampiňóny otočené marinovanou časťou nahor pečieme cca 25 minút.
  4. Po 25 minútach na ne položíme plátky syra s bielou plesňou a necháme pod dobre rozpáleným grilom zapiecť 2-3 minúty.
  5. Pripravíme si skaramelizovanú cibuľu. Presnejší postup : http://varecha.pravda.sk/recepty/kolac-so-skaramelizovanou-cibulou-fotorecept/12466-recept.html
  6. Žemľe prekrojíme a zľahka opečieme na suchej panvici.
  7. Na prekrojené žemle navrstvíme skaramelizovanú cibuľu a horčicu
  8. položíme plátky tvrdého syra,
  9. polníček
  10. a šampiňóny so syrom.
  11. Pridáme vrstvu kečupu,
  12. opäť polníček
  13. a plátky paradajok. Prikryjeme druhou polovicou žemle a hneď podávame.