Burger

Burger so šampiňónmi a hranolkami so sezamom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Použili sme hovädzie mäso Chuck Roll, čo je rez, ktorý sa nachádza v oblasti medzi hovädzím krkom a vysokou roštenkou. Je optimálne prerastené tukom. Mäso pomelieme, osolíme, okoreníme a vytvarujeme placky hrubé asi 3 cm. Mäso grilujeme z oboch strán cca 8 minút.
  2. Na oleji opečieme pokrájané šampiňóny s cibuľkou a dochutíme ich cesnakom a korením. Do prekrojenej žemle, ktorú sme opiekli, ukladáme mäso, zmes šampiňónov a cibuľky, čedar, kolieska paradajok a polníček.
  3. Pečené hranolky: Očistené zemiaky nakrájame na hranolky. Niekoľkokrát ich premyjeme vodou, dáme do pekáča s olejom, posypeme sezamom a upečieme v rúre vyhriatej na 190 stupňov. Nakoniec osolíme.