Pečené buchty
Buchty s lekvárom (fotorecept)
Autor receptu: margitka100
Buchty, ktoré zvládne každý.
20 porcií |
150 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Z droždia, trochy vlažného mlieka a lyžice múky urobíme kvások. Necháme ho vzísť cca 10 minút. Vznikne nám pena a tak to má byť.
Ostatné suroviny dáme do misy, prilejeme kvások a vymiešame vláčne cesto. Ak sa vám zdá cesto tuhé, môžete pridať troška mlieka, no nemalo by sa to stať. Ja miesim v robote s hákom na dvojke rýchlosti cca 10 minút. Cesto necháme cca 1 hodinu kysnúť prikryté utierkou.
- Cesto si dám na pomúčenú dosku a vyvaľkám na obdĺžnik s hrúbkou cca 1 cm. Rozrežem na štvorce, naplním domácim hustým slivkovým lekvárom. Lekvár alebo plnka, ktorú dávate musí byť naozaj hustá, aby z buchiet nevytiekla.
Každý štvorec preložím len z jednej strany, stlačím trocha, boky nestláčam, nechávam ich voľné, nebojte sa, nič nevytečie. Buchty sa ukladajú tesne vedľa seba, podkysnú a pri pečení sa krásne boky spoja.
- Poukladáme ich na dobre vymastený plech rozpusteným maslom.
Buchty dobre pomastíme. Ja na buchty nalejem polovicu masla, buchty majú plávať. Len trocha masla si nechám na potretie po upečení .
Buchty nechám ešte podkysnúť cca 10 minút.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 cca 25 minút.
Sú vynikajúce, vo vnútri vláčne a na vrchu chrumkavé a dlho mäkké.
Dobrú chuť.