Langoše
Bublinkové langoše (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Dnes som mala pravnúčatá a rozkázali si langoše.
13 porcií |
10-60 minút príprava |
25-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Ak ste zvyknuté si urobiť klasický kvások tak si môžete, ja som však všetko dala do misky kysky naraz a vypracovala som tento krát ručne cesto. Ak by sa Vám zdalo redšie, kľudne si pridajte trochu múky. Cesto som nechala 1 hodinu nakysnúť. Potom som urobila taký akoby šúľok a nakrájala som si 13 kusov. Tie som postupne vyvaľkala ale nie na veľké, robila som tak asi 15 cm priemer. Nechala som si rozohriať olej a začala vyprážať. Ako vidíte na obrázku lyžicou som pritláčala cesto aby sa mi urobili bublinky z obidvoch strán som takto robila.
- Takto som vypražila všetkých trinásť kusov.
Na langoše si každý môže dať to čo má rád. Pravnúčatká chceli čisté len s mliečkom. Ja a manžel sme si dali rozrobený cesnak na langoše. Cesnak, soľ, vodu a trochu oleja a tým sme si potierali. No a tu sú.
- A ďalšie.