Ovocný koláč
Bublanina s rôznym ovocím (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Pre milovníkov bublaniny, vhodná na posedenie, pre veľkých aj malých.
24 porcií |
45-50 minút príprava |
35-40 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto...
- Pripravené suroviny na vrch bublaniny.
- Cesto: Žĺtky vyšľaháme s polovicou práškového cukru do svetlej peny, pridáme citrónovú kôru a šťavu. Striedavo pridáme teplú vodu, olej a nakoniec po častiach vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto bude husté... Z bielkov, štipky soli a zvyšku práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po lyžiciach varechou vmiešame do cesta.
- Plech 30x40 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Ovocie umyjeme, osušíme, nakrájame.
- Ovocie poukladáme na cesto. Mascarpone, kyslú smotanu, cukor, žĺtky a pudingový prášok zmiešame spolu. Krémom naplníme cukrárske vrecko s rovnou špičkou a nanesieme na vrch cesta.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 35-40 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť, pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.