Ovocný koláč

Bublanina s rôznym ovocím (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Pre milovníkov bublaniny, vhodná na posedenie, pre veľkých aj malých.

24
porcií
45-50 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto...
  2. Pripravené suroviny na vrch bublaniny.
  3. Cesto: Žĺtky vyšľaháme s polovicou práškového cukru do svetlej peny, pridáme citrónovú kôru a šťavu. Striedavo pridáme teplú vodu, olej a nakoniec po častiach vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto bude husté... Z bielkov, štipky soli a zvyšku práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po lyžiciach varechou vmiešame do cesta.
  4. Plech 30x40 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Ovocie umyjeme, osušíme, nakrájame.
  5. Ovocie poukladáme na cesto. Mascarpone, kyslú smotanu, cukor, žĺtky a pudingový prášok zmiešame spolu. Krémom naplníme cukrárske vrecko s rovnou špičkou a nanesieme na vrch cesta.
  6. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 35-40 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť, pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.