Teľací brzlík
Teľací brzlík

Brzlík v mede s listovo-jahodovým šalátom a tortillou

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 14. júna 2018
Brzlík v mede s listovo-jahodovým šalátom a tortillou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

400 g
50 g
100 g
1 ks
2 PL
Balzamiková redukcia:
100 g
50 g
100 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teľací brzlík oblanšírujeme v osolenej vriacej vode, po uvarení očistíme od blán. Na panvici rozohrejeme med, v ktorom glazujeme teľací brzlík.

  2. 2

    Listový šalát umyjeme, natrháme, uložíme na tanier, pridáme plátky jahôd, posypeme praženými pekanovými orechmi. Tortillu nakrájame na menšie kusy a opečieme na suchej panvici, pridáme k šalátu, ktorý prelejeme olivovým olejom.

  3. 3

    Balzamiková redukcia: V panvici pripravíme z cukru karamel, do ktorého pridáme džem, balzamikový ocot, kúsky jahôd a varíme, kým nevznikne hustejší krém. Necháme vychladnúť a dochutíme ním pripravený šalát.

Recept je zaradený do kategórií:
Teľacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané, Jahody a jahôdky

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Komentar se nekam vytratil. Proc, to nevim. Tak znovu.
Kdybych jste nekdy mela stesti a koupila nekde brzlik, rozhodne bych ho udelala jen na paprice s houskovym knedlikem. To je ta prava mana brzlikova!
Príliš veľa surovín, ktoré sa aj bijú.....dá sa aj jednoduchšie, už som si zvykla, že do receptov od šéfkuchárov treba ich vždy viac.