Brzlík v mede s listovo-jahodovým šalátom a tortillou

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 14. júna 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Brzlík v mede s listovo-jahodovým šalátom a tortillouFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 min
príprava

Suroviny

400 g
50 g
100 g
1 ks
2 PL
Balzamiková redukcia:
100 g
50 g
100 ml
1 PL
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Teľací brzlík oblanšírujeme v osolenej vriacej vode, po uvarení očistíme od blán. Na panvici rozohrejeme med, v ktorom glazujeme teľací brzlík.

  2. 2

    Listový šalát umyjeme, natrháme, uložíme na tanier, pridáme plátky jahôd, posypeme praženými pekanovými orechmi. Tortillu nakrájame na menšie kusy a opečieme na suchej panvici, pridáme k šalátu, ktorý prelejeme olivovým olejom.

  3. 3

    Balzamiková redukcia: V panvici pripravíme z cukru karamel, do ktorého pridáme džem, balzamikový ocot, kúsky jahôd a varíme, kým nevznikne hustejší krém. Necháme vychladnúť a dochutíme ním pripravený šalát.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist