Teľací brzlík
Teľací brzlík

Brzlík v mede s listovo-jahodovým šalátom a tortillou

Ladislav Zajac a Roman Cintula
z Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 14. júna 2018
Brzlík v mede s listovo-jahodovým šalátom a tortillou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

400 g
50 g
100 g
1 ks
2 PL
Balzamiková redukcia:
100 g
50 g
100 ml
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Teľací brzlík oblanšírujeme v osolenej vriacej vode, po uvarení očistíme od blán. Na panvici rozohrejeme med, v ktorom glazujeme teľací brzlík.

  2. 2

    Listový šalát umyjeme, natrháme, uložíme na tanier, pridáme plátky jahôd, posypeme praženými pekanovými orechmi. Tortillu nakrájame na menšie kusy a opečieme na suchej panvici, pridáme k šalátu, ktorý prelejeme olivovým olejom.

  3. 3

    Balzamiková redukcia: V panvici pripravíme z cukru karamel, do ktorého pridáme džem, balzamikový ocot, kúsky jahôd a varíme, kým nevznikne hustejší krém. Necháme vychladnúť a dochutíme ním pripravený šalát.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Komentar se nekam vytratil. Proc, to nevim. Tak znovu.
Kdybych jste nekdy mela stesti a koupila nekde brzlik, rozhodne bych ho udelala jen na paprice s houskovym knedlikem. To je ta prava mana brzlikova!

Pridaj komentár k receptu: