Bryndzový koláč
Bryndzový tart so špargľou a s tymianom
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
10+30 minút na 180 °C |
Postup- Zo špaldovej múky, studeného masla, žĺtka
a soli vypracujeme cesto, ktoré necháme
10 minút postáť v chladničke. Potom ho rozvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie do kruhu s priemerom cca 26 cm.
- Pomocou papiera cesto prenesieme do
formy na tart, kde ho vyklopíme a rukami vytvarujeme
tak, aby okraje mali na výšku cca 1,5 cm. Cesto
popicháme vidličkou a opäť naň položíme
papier na pečenie, ktorý zasypeme surovou
fazuľou (slúži ako ťažidlo a zabezpečí, že cesto
nenarastie). Korpus spolu s fazuľou predpekáme na
180 stupňoch 10–15 minút.
- Bryndzu, vajíčka, smotanu rozmixujeme dohladka,
pridáme soľ a korenie a primiešame hladkú múku.
Plnku vylejeme na predpečený korpus, navrch poukladáme očistenú špargľu a nasekaný tymian. Vložíme
do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme
30 minút dozlatista.
|