Foto: medovnicek
Recept som myslím objavila na www.dama.cz, v našej rodine je to obľúbená chuťovka k dobrému vínku
Suroviny
500 g |
|
50 g |
|
50 g (alebo bravčová masť) |
|
2 ks |
|
30 g |
|
1 KL |
|
250 ml |
|
Plnka: | |
250 g |
|
200 g |
|
3 ks (uvarené, ošúpane, postrúhané) |
|
Okrem toho: | |
prerastená |
|
|
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme časťou z vlažného mlieka. Na teplom mieste necháme vzísť kvások.
- 2
Potom pridáme ostatné suroviny patriace do cesta a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
- 3
Po vy kysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na obdĺžnik.
- 4
Slaninku nakrájame na drobno, pridáme ostatné suroviny a vymiešame. Tým máme plnku hotovú.
- 5
Každý diel cesta potrieme plnkou.
- 6
Zrolujeme do rolády, ktorú ešte troška pogúľame.
- 7
Rolády nakrájame na rovnaké kúsky.
- 8
Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 9
Každý kúsok potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamovým semienkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 C.
- 2
@ywett a ja zasa tvoja, aspoň by si ma naučila piecť tie tvoje skvelé rolády a fotografovať
@frezia veľmi pekne ďakujem