Bryndzové slimáky fotorecept

medovnicek - fotkamedovnicek, 28. februára 2013

Recept som myslím objavila na www.dama.cz, v našej rodine je to obľúbená chuťovka k dobrému vínku

Suroviny

500 g
50 g
50 g (alebo bravčová masť)
2 ks
30 g
1 KL
250 ml
Plnka:
250 g
200 g
3 ks (uvarené, ošúpane, postrúhané)
Okrem toho:
 prerastená
 na potretie




Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme časťou z vlažného mlieka. Na teplom mieste necháme vzísť kvások.

  2. 2

    Potom pridáme ostatné suroviny patriace do cesta a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vy kysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na obdĺžnik.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Slaninku nakrájame na drobno, pridáme ostatné suroviny a vymiešame. Tým máme plnku hotovú.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý diel cesta potrieme plnkou.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zrolujeme do rolády, ktorú ešte troška pogúľame.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rolády nakrájame na rovnaké kúsky.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Každý kúsok potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamovým semienkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 C.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

babkamt
Veľmi vydarené slimáky . A k tomu ešte bryndzové . Veru by som si hneď aspoň jeden dala .
akeber
Vyzerajú úchvatne , mňam... :-) do ružova prepečené na 1 *
sisuk
krásne! Určite vyskúšame, keď bude manžel doma. Uložené v kk
lenka36
urcite ich v blizkej dobe spravim.Dbre vyzeraju.
elysa
musia byt skvele...urcite ich skusim...
ikaika
super! vydariliu sa Ti! v nedelu ich iste urobim k vecernemu vinku! :-)))
denyany
robievam niečo podobné so syrom a veľa, veľa cesnakom. a veru skúsim aj tieto s bryndzou.
evanaaa
Aj ja by som brala, keby som len mala ( odkiaľ, xixi), už len pre ten prvý pohľad na ne, ako sú krásne prepečené a iste chrumkavé.
ywett
chcela by som byť tvoja susedka, sú krásne :-)
medovnicek
Veľmi pekne všetkým ďakujem za milé komentáre
@ywett a ja zasa tvoja, aspoň by si ma naučila piecť tie tvoje skvelé rolády a fotografovať
maci
vyzeraju kraasne a dobry napad ,ze bryndzove..ja som robila take iste ,ale s nivou ,syrom,troskou masla ,cesnakom a petrzlenovou vnatkou..tiez u nas velmi obluubene..:)..dakujem za recept..
misa1
50g cukru? nie je to vela? nemalo to byt 5g cukru?
medovnicek
@misa1 ospravedlňujem sa, ale skolila ma chrípka, preto odpisujem až teraz, tá gramáž je presne podľa pôvodného receptu, samozrejme sa môže dať menej, ja ho zvyčajne dávam len tak od oka
jacky
páči sa mi veľmi recept,vyzerajú úžasne určite ich v najbližšej dobe vyskúšam,mňam
kisscica
Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať aké maslo dávate do cesta?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia