Bryndzové slimáky fotorecept

medovnicek - fotkamedovnicek, 28. februára 2013

Recept som myslím objavila na www.dama.cz, v našej rodine je to obľúbená chuťovka k dobrému vínku

Suroviny

500 g
50 g
50 g (alebo bravčová masť)
2 ks
30 g
1 KL
250 ml
Plnka:
250 g
200 g
3 ks (uvarené, ošúpane, postrúhané)
Okrem toho:
 prerastená
 na potretie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie a zalejeme časťou z vlažného mlieka. Na teplom mieste necháme vzísť kvások.

  2. 2

    Potom pridáme ostatné suroviny patriace do cesta a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vy kysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na obdĺžnik.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Slaninku nakrájame na drobno, pridáme ostatné suroviny a vymiešame. Tým máme plnku hotovú.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každý diel cesta potrieme plnkou.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zrolujeme do rolády, ktorú ešte troška pogúľame.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rolády nakrájame na rovnaké kúsky.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Každý kúsok potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamovým semienkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 C.

    Bryndzové slimáky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

36 komentárov k receptu
Aj ja by som brala, keby som len mala ( odkiaľ, xixi), už len pre ten prvý pohľad na ne, ako sú krásne prepečené a iste chrumkavé.
vyzeraju kraasne a dobry napad ,ze bryndzove..ja som robila take iste ,ale s nivou ,syrom,troskou masla ,cesnakom a petrzlenovou vnatkou..tiez u nas velmi obluubene..:)..dakujem za recept..
@misa1 ospravedlňujem sa, ale skolila ma chrípka, preto odpisujem až teraz, tá gramáž je presne podľa pôvodného receptu, samozrejme sa môže dať menej, ja ho zvyčajne dávam len tak od oka

Pridaj komentár k receptu: