Bryndzové slimáky
Bryndzové slimáky (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Je máj, hovorí sa, že májová bryndza je najlepšia - ale tá pravá 100 %-ná zo salaša. Ja som upiekla kysnuté slimáky.
20 porcií |
80 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv si dáme uvariť štvrť kilogramu zemiakov v šupke, bude nám treba aj do cesta, aj do plnky. Potom urobíme kvások (v troche vlažného mlieka s trochou cukru rozmrvíme droždie a necháme vzísť). Obe múky preosejeme, pridáme soľ, kypriaci prášok, vajíčko, postrúhaný uvarený zemiak, zvyšok vlažného mlieka, roztopené a vychladnuté maslo, prilejeme kvások a vypracujeme cesto.
- Cesto teraz nekysne, na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na 1/2 cm a natrieme plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním uvedených surovín.
- Cesto s plnkou zvinieme.
- Nakrájame ho na 1,5 cm hrubé kolieska.
- Poukladáme ich na vymastený a múkou vysypaný plech. Teraz ich necháme kysnúť 45 minút. Po vykysnutí potrieme vyšľahaným vajíčkom.
- Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 15 minút.
- Ponúknite sa.