Bryndzové slimáky

Bryndzové slimáky (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Je máj, hovorí sa, že májová bryndza je najlepšia - ale tá pravá 100 %-ná zo salaša. Ja som upiekla kysnuté slimáky.

20
porcií
80 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si dáme uvariť štvrť kilogramu zemiakov v šupke, bude nám treba aj do cesta, aj do plnky. Potom urobíme kvások (v troche vlažného mlieka s trochou cukru rozmrvíme droždie a necháme vzísť). Obe múky preosejeme, pridáme soľ, kypriaci prášok, vajíčko, postrúhaný uvarený zemiak, zvyšok vlažného mlieka, roztopené a vychladnuté maslo, prilejeme kvások a vypracujeme cesto.
  2. Cesto teraz nekysne, na pomúčenej doske ho rozvaľkáme na 1/2 cm a natrieme plnkou, ktorú pripravíme zmiešaním uvedených surovín.
  3. Cesto s plnkou zvinieme.
  4. Nakrájame ho na 1,5 cm hrubé kolieska.
  5. Poukladáme ich na vymastený a múkou vysypaný plech. Teraz ich necháme kysnúť 45 minút. Po vykysnutí potrieme vyšľahaným vajíčkom.
  6. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 15 minút.
  7. Ponúknite sa.