Bryndzové pirohy so slaninou a s cibuľkou fotorecept
Foto: izabella929
Jeden recept na bryndzové pirohy tu mám, ale cesto som robila s mliekom, dnes pridávam obyčajné cesto len z troch surovín.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
1 kg varené v šupke |
|
250 g |
|
|
|
Plnka: | |
125 g |
|
1 ks uvarený nastrúhaný |
|
Na vrch: | |
100 g domáca |
|
1 ks veľká |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky som uvarila v šupke, nechala vychladiť, ošúpala a nastrúhala.
-
2
Pripravila som si náplň - strúhaný uvarený zemiak som zmiešala s bryndzou.
-
3
K strúhaným zemiakom na cesto som pridala štipku soli a hrubú múku...
-
4
... a vymiesila som nelepivé cesto.
-
5
Cesto som rozvaľkala a za pomoci tvorítka som vykrojila kolieska a uložila plnku.
-
6
Na tvorítko som položila cesto s náplňou...
-
7
...zatvorila a stlačila.
-
8
Naplnené...
-
9
Dala som zovrieť vodu do hrnca s troškou soli a keď vrela, vložila som pirohy.
-
10
Keď vyplávali na vrch som ich vybrala a scedila...
-
11
...vložila do misy a poliala troškou oleja.
-
12
Slaninu s cibuľou som opiekla do zlatova.
-
13
Pirohy som podávala poliate výpekom zo slaniny, škvarkami zo slaniny a cibuľkou. Poliala som ich smotanou, posypala jarnou cibuľkou a podávala so zakysankou. Prajem vám dobrú chuť.
aj ja len zamiaky a múka..žiadne vajíčko..
mäkké i na druhý deň
toto môžeme každý týždeň
šikovnica
famozne.