Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy so slaninou a s cibuľkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jeden recept na bryndzové pirohy tu mám, ale cesto som robila s mliekom, dnes pridávam obyčajné cesto len z troch surovín.

6
porcií
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky som uvarila v šupke, nechala vychladiť, ošúpala a nastrúhala.
  2. Pripravila som si náplň - strúhaný uvarený zemiak som zmiešala s bryndzou.
  3. K strúhaným zemiakom na cesto som pridala štipku soli a hrubú múku...
  4. ... a vymiesila som nelepivé cesto.
  5. Cesto som rozvaľkala a za pomoci tvorítka som vykrojila kolieska a uložila plnku.
  6. Na tvorítko som položila cesto s náplňou...
  7. ...zatvorila a stlačila.
  8. Naplnené...
  9. Dala som zovrieť vodu do hrnca s troškou soli a keď vrela, vložila som pirohy.
  10. Keď vyplávali na vrch som ich vybrala a scedila...
  11. ...vložila do misy a poliala troškou oleja.
  12. Slaninu s cibuľou som opiekla do zlatova.
  13. Pirohy som podávala poliate výpekom zo slaniny, škvarkami zo slaniny a cibuľkou. Poliala som ich smotanou, posypala jarnou cibuľkou a podávala so zakysankou. Prajem vám dobrú chuť.