Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy so slaninou a s cibuľkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jeden recept na bryndzové pirohy tu mám, ale cesto som robila s mliekom, dnes pridávam obyčajné cesto len z troch surovín.
6 porcií |
40 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky som uvarila v šupke, nechala vychladiť, ošúpala a nastrúhala.
- Pripravila som si náplň - strúhaný uvarený zemiak som zmiešala s bryndzou.
- K strúhaným zemiakom na cesto som pridala štipku soli a hrubú múku...
- ... a vymiesila som nelepivé cesto.
- Cesto som rozvaľkala a za pomoci tvorítka som vykrojila kolieska a uložila plnku.
- Na tvorítko som položila cesto s náplňou...
- ...zatvorila a stlačila.
- Naplnené...
- Dala som zovrieť vodu do hrnca s troškou soli a keď vrela, vložila som pirohy.
- Keď vyplávali na vrch som ich vybrala a scedila...
- ...vložila do misy a poliala troškou oleja.
- Slaninu s cibuľou som opiekla do zlatova.
- Pirohy som podávala poliate výpekom zo slaniny, škvarkami zo slaniny a cibuľkou. Poliala som ich smotanou, posypala jarnou cibuľkou a podávala so zakysankou.
Prajem vám dobrú chuť.