Zemiaková polievka s bryndzou
Bryndziarka (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Tiež jeden recept od babky. Varievala sa, keď sa chodilo burgyňu okopávať, bola to veru riadna drina. Tak dobré padla sýta polievka.
8 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny, smotanu a kôpor.
- Cibuľu a slaninu rozpražíme do červená na masti. Počas toho pridáme rascu a ku koncu posekaný cesnak.
- Hrniec odložíme zo sporáku a pridáme mletú červenú papriku. Párkrát premiešame a pridáme strúhané zemiaky. Znovu vrátime na sporák.
- Zemiaky chvíľu podusíme a zalejeme vodou. Necháme rozvariť. Zatiaľ si z muky, vajca a vody pripravíme cesto na halušky.
- Keď sa nám polievka začne prudko variť, nahádžeme do nej halušky. Premiešame a dočkáme, až vyplávajú na vrch. Teraz si rozmiešame bryndzu so smotanou.
- Keď sú halušky na povrchu polievky, tak vylejeme do nej smotanu s bryndzou. Necháme ešte povariť zo päť minút, podla chuti dosolíme a dáme pokrájaný kôpor. Odstavíme zo sporáku.
- Polievka je hotová. Necháme trochu postať a môžme nakladať. Dáte si za tanier a ste nasýtený.