Zemiaková polievka s bryndzou

Bryndziarka (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Tiež jeden recept od babky. Varievala sa, keď sa chodilo burgyňu okopávať, bola to veru riadna drina. Tak dobré padla sýta polievka.

8
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny, smotanu a kôpor.
  2. Cibuľu a slaninu rozpražíme do červená na masti. Počas toho pridáme rascu a ku koncu posekaný cesnak.
  3. Hrniec odložíme zo sporáku a pridáme mletú červenú papriku. Párkrát premiešame a pridáme strúhané zemiaky. Znovu vrátime na sporák.
  4. Zemiaky chvíľu podusíme a zalejeme vodou. Necháme rozvariť. Zatiaľ si z muky, vajca a vody pripravíme cesto na halušky.
  5. Keď sa nám polievka začne prudko variť, nahádžeme do nej halušky. Premiešame a dočkáme, až vyplávajú na vrch. Teraz si rozmiešame bryndzu so smotanou.
  6. Keď sú halušky na povrchu polievky, tak vylejeme do nej smotanu s bryndzou. Necháme ešte povariť zo päť minút, podla chuti dosolíme a dáme pokrájaný kôpor. Odstavíme zo sporáku.
  7. Polievka je hotová. Necháme trochu postať a môžme nakladať. Dáte si za tanier a ste nasýtený.