Ráno som mala chuť na sladké raňajky. Rozmýšľam, čo by som si pripravila. Rozhodla som sa "upiecť" koláčik, ktorého príprava vám nezaberie viac ako Zobraziť celý popisRáno som mala chuť na sladké raňajky. Rozmýšľam, čo by som si pripravila. Rozhodla som sa "upiecť" koláčik, ktorého príprava vám nezaberie viac ako 5 minút. Odporcovia mikrovlnky, nič pre Vás :P
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravte hrnček a nevyhnutnosťou je mať doma mikrovlnku :) Ja som použila hrnček s objemom 250 ml.
- 2
Teraz do hrnčeka vsypte sypké suroviny, čiže múku, cukor, kakao, škoricu, soľ a všetko premiešajte. Múku dajte 3 rovné lyžice, je to zhruba 50 gramov. Cukor samozrejme podľa chuti, ak máte radi sladké, držte sa troch lyžíc, tak ako ja, je to zhruba 70 gramov.
- 3
K sypkým surovinám pridajte vodu a olej, opäť premiešajte, ale tento krát dôkladne. Mala by Vám vzniknúť stredne hustá, hladká hmota.
- 4
S hrnčekom šup do mikrovlnky, na minútu a pol pri najvyššom výkone. Zbytočne nenechávajte dlhšie, cesto nemá byť ako prepečená buchta. Vo vnútri má byť vláčne.
- 5
Hotovo! Najlepšie sa k tomu hodí vanilková zmrzlina, vtedy je to úplne najsamlepšie. Nečakajte, kým vychladne. Jedzte ešte za "horúca" :)
- 6
Vyskúšajte, verím, že Vám to bude chutiť :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu