Plnená broskyňa

Broskyňa s lososovo-limetkovou penou

Autor receptu: redakcia

Maliny, broskyne, hrozno, čerešne, ríbezle, marhule, černice, melóny... Bola by škoda nevyužiť bohatstvo slovenských záhrad a lesov. A to nielen v dielni cukrárov. Z kombinácie sladkého so slaným sa totiž môžu zrodiť nanajvýš zaujímavé, lahodné chute. Tanier hneď vyzerá pestrejšie a sviežejšie a na prvý pohľad vraví, že ide o ľahké letné jedlo.

4
porcie
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Broskyňu rozpolíme, vyberieme kôstku a dáme variť do vody spolu so všetkými surovinami. Obvaríme asi 5 minút, záleží na veľkosti broskýň. Broskyne vyberieme z vývaru a necháme vychladnúť.
  2. Pena: Údeného lososa (časť lososa odložíme na ozdobu) rozmixujeme spolu s medom a limetkovou šťavou. Vyšľaháme smotanu, do ktorej primiešame mascarpone, vymixovanú lososovú zmes a dochutíme soľou. Primiešame Smetafix a necháme vychladiť asi hodinu v chladničke.
  3. Broskyňu zospodu trocha zrežeme, aby stála rovno na tanieri. Lososovú zmes dáme do cukrárenskeho vrecúška s ozdobnou špičkou a broskyňu naplníme. Porcie dozdobíme lososom a penou.