Plnená broskyňa
Broskyňa s lososovo-limetkovou penou
Autor receptu: redakcia
Maliny, broskyne, hrozno, čerešne, ríbezle,
marhule, černice, melóny... Bola by škoda
nevyužiť bohatstvo slovenských záhrad
a lesov. A to nielen v dielni cukrárov.
Z kombinácie sladkého so slaným sa totiž
môžu zrodiť nanajvýš zaujímavé, lahodné
chute. Tanier hneď vyzerá pestrejšie
a sviežejšie a na prvý pohľad vraví, že ide
o ľahké letné jedlo.
4 porcie |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Broskyňu rozpolíme, vyberieme kôstku
a dáme variť do vody spolu so všetkými surovinami.
Obvaríme asi 5 minút, záleží na veľkosti
broskýň. Broskyne vyberieme z vývaru
a necháme vychladnúť.
- Pena: Údeného lososa (časť lososa odložíme na ozdobu) rozmixujeme spolu
s medom a limetkovou šťavou. Vyšľaháme
smotanu, do ktorej primiešame mascarpone,
vymixovanú lososovú zmes a dochutíme
soľou. Primiešame Smetafix a necháme
vychladiť asi hodinu v chladničke.
- Broskyňu zospodu trocha zrežeme, aby
stála rovno na tanieri. Lososovú zmes dáme do cukrárenskeho
vrecúška s ozdobnou špičkou
a broskyňu naplníme. Porcie dozdobíme lososom a penou.