Brokolicová polievka
Brokolicová polievka

Brokolicový krém

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno a Tapas v Poprade a spoluautorka projektu LadyChef, 9. apríla 2021
Brokolicový krém
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-5
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

1 ks (500 g)
200 g
2 PL
1 ks
1 l
100 ml




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú šalotku, orestujeme, pridáme na kocky nakrájané, očistené zemiaky. Krátko orestujeme, zalejeme vývarom a varíme.

  2. 2

    Keď sú zemiaky takmer hotové, pridáme očistenú, na ružičky nakrájanú brokolicu. Asi po minúte pár ružičiek vyberieme na záverečné ozdobenie. Všetko spolu 3–4 minúty povaríme. Tesne pred odstavením pridáme smotanu.

  3. 3

    Nakoniec polievku rozmixujeme na hladký krém a dochutíme podľa potreby soľou a mletým čiernym korením. Ozdobíme ružičkou brokolice.

Diskusia k receptu

boxik
Vyzerá to otrasne a to biele tam ,s prepáčením , vyzerá ako by tam niekto napľu...l
evanaaa
Brokolicový krém robievam, len nechápem, načo tam treba pchať zemiaky (a robia tak viacerí), veď nerobím zemiakový prívarok, úplne stačí chuť brokolice......
drajan
Mám veľmi rada brokolicový krém, robím však len z čistej brokolice a pridávam aj cesnak.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia