Bravčovinka v závoji (fotorecept )

Autor receptu: tatranka

Názov som si dala sama.Totiž,nijaký nebol.Manžel vylúštil tajničku z knihy /Krížovky so skvelými receptami / a navrhol mi z nej recept. Recept sa mi zapáčil a dnes bol u nás na stole.

4
porcie
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ingrediencie.No hlavne mäsko! Ja som mala rezne krkovičky,ale aj pliecka. Utreté mäso som naklepala pod fóliou,aby som okolo neprskala. Pretlačila som si cesnak.
  2. Keď rezne naklepete,okrajové blany prerežte,aby sa mäso pri pečení nemalo tendenciu stáčať.Mäso posypte mletým čiernym korením,najlepšie čerstvo pomletým.Posoľte a uložte do zapekacej misy. Na každý rezeň prelisujte strúčik cesnaku a rovnomerne ho roztrite po rezníku. Rezeň pokvapkajte sojovou a worčestrovou omáčkou.Jemne posypte karí korením,čili omáčkou a posekanými malými čili papričkami,oreganom a majoránom.
  3. Na každý plát mäsa,dajte polievkovú lyžicu bieleho jogurtu a rovnomerne ju rozotrite. Mäso podlejte červeným vínom.Je dobré,suché vínko. Mäso vo vinnom páci, pripravte deň do predu a odložte do chladu.No stačia mu aj zo 4-5 hodín v chlade.
  4. Na druhý deň pokračujeme.Najprv mäso necháme udusiť a šťavu zredukovať.Potom ho v rúre zapečieme do chrumkava,vo vyhriatej rúre na 170-180 0C. Ja som ho podávala so zemiakovými hranolčekmi,ktoré robím v mikrovlnnej rúre bez oleja na funkcii crisp.
  5. Chutný obed na stole.
  6. Už sa len s chuťou pustiť do ochutnávky nového receptu z krížovky.Vínko ktoré zostalo z receptu,sa nám veľmi hodilo k obedu. Ináč je rezeň dosť pikantný a vínko nám tu horúčavú v ústach schladzovalo.No asi to tak má byť. Obedík na jednotku !!!
  7. Porcia,na ktorej som si pochutnala.