Bravčovinka v závoji (fotorecept )
Autor receptu: tatranka
Názov som si dala sama.Totiž,nijaký nebol.Manžel vylúštil tajničku z knihy /Krížovky so skvelými receptami / a navrhol mi z nej recept.
Recept sa mi zapáčil a dnes bol u nás na stole.
4 porcie |
30 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si ingrediencie.No hlavne mäsko! Ja som mala rezne krkovičky,ale aj pliecka.
Utreté mäso som naklepala pod fóliou,aby som okolo neprskala.
Pretlačila som si cesnak.
- Keď rezne naklepete,okrajové blany prerežte,aby sa mäso pri pečení nemalo tendenciu stáčať.Mäso posypte mletým čiernym korením,najlepšie čerstvo pomletým.Posoľte a uložte do zapekacej misy.
Na každý rezeň prelisujte strúčik cesnaku a rovnomerne ho roztrite po rezníku.
Rezeň pokvapkajte sojovou a worčestrovou omáčkou.Jemne posypte karí korením,čili omáčkou a posekanými malými čili papričkami,oreganom a majoránom.
- Na každý plát mäsa,dajte polievkovú lyžicu bieleho jogurtu a rovnomerne ju rozotrite.
Mäso podlejte červeným vínom.Je dobré,suché vínko.
Mäso vo vinnom páci,
pripravte deň do predu a odložte do chladu.No stačia mu aj zo 4-5 hodín v chlade.
- Na druhý deň pokračujeme.Najprv mäso necháme udusiť a šťavu zredukovať.Potom ho v rúre zapečieme do chrumkava,vo vyhriatej rúre na 170-180 0C.
Ja som ho podávala so zemiakovými hranolčekmi,ktoré robím v mikrovlnnej rúre bez oleja na funkcii crisp.
- Chutný obed na stole.
- Už sa len s chuťou pustiť do ochutnávky nového receptu z krížovky.Vínko ktoré zostalo z receptu,sa nám veľmi hodilo k obedu.
Ináč je rezeň dosť pikantný a vínko nám tu horúčavú v ústach schladzovalo.No asi to tak má byť. Obedík na jednotku !!!
- Porcia,na ktorej som si pochutnala.