Foto: helca103
Túto polievku som prvý krát jedla na návšteve pred dvomi rokmi. Ja ju robím keď sa ochladí, lebo veľmi dobre zohreje Zobraziť celý popisTúto polievku som prvý krát jedla na návšteve pred dvomi rokmi. Ja ju robím keď sa ochladí, lebo veľmi dobre zohreje a aj zasýti. Ja viem, že je tu viac ,,cesnačiek“ ale zo zázvorom som tu nevidela žiadnu. U nás doma ju máme radi aj práve kôli tej mierne štipľavej chuti zázvoru. Zároveň je to aj ,,vitamínová bomba" vzhľadom na množstvo cesnaku a zázvoru.
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny potrebné na polievku.
-
2
Zemiaky ošúpeme pokrájame na menšie kocky a dáme variť. Pridáme korenie,rascu a soľ.
-
3
Keď sú zemiaky polomäkké pridáme očistený a nastrúhaný zázvor veľkosť asi ako vlašský orech, pretlačený cesnak a červenú mletú papriku. Dovaríme ,dochutíme ...
-
4
a podávame s opečeným chlebom
-
5
alebo hotovou závarkou do polievky, ja ju kupujem v Lidli.
so zázvorom som ešte neskúšal, ale je to dobrý nápad . Ako hovorí
@frezia okolo sú samé víruse a bacile tak ich treba vystrašiť.
Zajtra varím.
Chutilo výborne. Cesnak, zázvor +pridal som aj čili , krutóny vyrobené na hriankovači . Teraz pásomnica, hlísty, bacile , meňavky, mikróby a iná háveď nemá šancu. Od hrdla až po výfuk všetko dezinfikované. Doporučujem všetkým varechárom !!!
PS: Aj som sa zasmiala nad tým čo všetko si dezinfikoval :-)