Bravčové závitky s kyslou kapustou a super omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: mariana33

Tento recept mám z časopisu život ešte z roku 2003, bol tam pod názvom "Štiavnické mešce", ale keďže mne sa to ešte nepodarilo urobiť ako mešec, tak som to nazvala závitky...je to naše veľmi obľúbené a ozaj veľmi chutné jedlo, kt.nechýba skoro na žiadnej oslave:o)

4
porcie
25 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso si nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme. Na rezne rozložíme kyslú kapustu.
  2. Na kapustu dáme kúsok slaniny, klobásu a polovičky vajec.
  3. Naplnené rezne preložíme a zviažeme niťou,
  4. Na masti závitky zo všetkých strán opečieme a vyberieme.
  5. Vo výpeku speníme cibuľu, pridáme ml.červ.papriku a cca.1/2KL kari korenia.
  6. Vrátime späť závitky, podlejeme vývarom a udusíme do mäkka.
  7. Udusené závitky vyberieme, zbavíme nite.
  8. Omáčku zahustíme múkou, pridáme smotanu a dochutíme podľa potreby.Ja hotovú omáčku zvyknem rozmixovať, prípadne precediť. Vhodnou prílohou sú varené zemiaky...skúšali sme aj knedľu, ale nepasovalo to k sebe.