Bravčové s kapustou - Свинско със зеле fotorecept

alex37 - fotkaalex37, 20. augusta 2013
Bravčové s kapustou -  Свинско със зеле (fotorecept)
Foto: alex37

Ten môj má neskutočne rád kosti. Nie že by ich jedol, ale rád ich objedá. Preto mu sem tam spravím radosť a kúpim mu Zobraziť celý popisTen môj má neskutočne rád kosti. Nie že by ich jedol, ale rád ich objedá. Preto mu sem tam spravím radosť a kúpim mu tri kilá. Včera si spomenul na mamičkinu bulharskú kapustu a varil, samozrejme za mojej asistencie. Aj ja som bola rada, /že nemusím variť/ a on bol spokojný tiež :)

8
porcií
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg alebo mäso
1 ks
1 PL
2 ks
2 strúčiky
2 PL
4 bobule
3 ks
3 ks
1 ČL
2 ks




Postup

  1. 1

    Na lyžici bravčovej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na konci pridáme cesnak narezaný na drobno. Pridáme kosti, alebo bravčové mäso, alebo aj to, aj to, necháme zatiahnuť a posypeme červenou paprikou. Podlejeme vriacou vodou a dusíme do zmäknutia. /cca 1 hod. podľa potreby/

    Bravčové s kapustou -  Свинско със зеле (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa mäso varí, narežeme kapustu a ochutíme ju soľou a mletou rascou a necháme odstáť.

    Bravčové s kapustou -  Свинско със зеле (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso mäkké, pridáme kapustu nastrúhané rajčiny a ostatné koreniny. Kto má rád štipľavé nech sa páči buď štipľavú červenú papriku alebo feferónky. Varí sa ešte cca. 30-40 min. Podávame s chlebom.

    Bravčové s kapustou -  Свинско със зеле (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

afataga
no ako si pekne doma rozumiete, jedna radost :-), keby som to doma uvarila s kostami, tak to jem len ja a pes :-), takze s masom to vyskusam ked sa trochu ozimi, inak ked vidim tie cudne pismenka, tusim sa to vola azbuka :-) hned viem, odkial vietor fuka
alex37
@marianne hej, kapusta je naozaj skvelá, @afataga písmená sú naozaj azbuka :-), ja tiež radšej mäso, a náš pes dokonca kosti nemôže, /má to zakázané od veterinára/ takže ten môj sa nemusí obávať že mu ich zjeme :-)
kimlo
Konecne poriadna vec z ktorej sa chlap naje...
hubata
Z kosti je mäso najchutnejšie, ale aj najdrahšie, takže tiež radšej poriadny falat mäska. Toto jedlo vo mne evokuje zimu a teraz sa chcem ešte tešiť zo slniečka, takže na jeseň si dáme do nosa.
pacik
Prečo zimné jedlo, veď je tam samá aktuálna zelenina. Dnes som uvarila na obed a dokonca s hovädzím mäsom, bravčové v mrazničke nebolo. Ešte som to zahustila jedným nastrúhaným surovým zemiakom. Pre nás skvelé, máš 5 * :-)
alex37
@hubata , my ho varíme aj v lete aj v zime, v lete z tej čerstvej kapusty a v zime zo zimnej, ale komu kedy chutí :-)
@pacik fajn, že si vyskúšala, málo roboty a celkom fajn zasýti :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia