Bravčové s kapustou - Свинско със зеле (fotorecept)
Autor receptu: alex37
Ten môj má neskutočne rád kosti. Nie že by ich jedol, ale rád ich objedá. Preto mu sem tam
spravím radosť a kúpim mu tri kilá. Včera si spomenul na mamičkinu bulharskú kapustu a
varil, samozrejme za mojej asistencie. Aj ja som bola rada, /že nemusím variť/ a on bol
spokojný tiež :)
8 porcií |
15 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Na lyžici bravčovej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na konci pridáme cesnak narezaný na drobno. Pridáme kosti, alebo bravčové mäso, alebo aj to, aj to, necháme zatiahnuť a posypeme červenou paprikou. Podlejeme vriacou vodou a dusíme do zmäknutia. /cca 1 hod. podľa potreby/
- Kým sa mäso varí, narežeme kapustu a ochutíme ju soľou a mletou rascou a necháme odstáť.
- Keď je mäso mäkké, pridáme kapustu nastrúhané rajčiny a ostatné koreniny. Kto má rád štipľavé nech sa páči buď štipľavú červenú papriku alebo feferónky. Varí sa ešte cca. 30-40 min. Podávame s chlebom.