Bravčové s kapustou - Свинско със зеле (fotorecept)

Autor receptu: alex37

Ten môj má neskutočne rád kosti. Nie že by ich jedol, ale rád ich objedá. Preto mu sem tam spravím radosť a kúpim mu tri kilá. Včera si spomenul na mamičkinu bulharskú kapustu a varil, samozrejme za mojej asistencie. Aj ja som bola rada, /že nemusím variť/ a on bol spokojný tiež :)

8
porcií
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na lyžici bravčovej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, na konci pridáme cesnak narezaný na drobno. Pridáme kosti, alebo bravčové mäso, alebo aj to, aj to, necháme zatiahnuť a posypeme červenou paprikou. Podlejeme vriacou vodou a dusíme do zmäknutia. /cca 1 hod. podľa potreby/
  2. Kým sa mäso varí, narežeme kapustu a ochutíme ju soľou a mletou rascou a necháme odstáť.
  3. Keď je mäso mäkké, pridáme kapustu nastrúhané rajčiny a ostatné koreniny. Kto má rád štipľavé nech sa páči buď štipľavú červenú papriku alebo feferónky. Varí sa ešte cca. 30-40 min. Podávame s chlebom.