Bravčové rolky s ryžou a šampiňónovou omáčkou fotorecept

zuzu1986 - fotkazuzu1986, 20. marca 2011
Bravčové rolky s ryžou a šampiňónovou omáčkou (fotorecept)
Foto: zuzu1986

Konečne som si kúpila parný hrniec, tak som dnes naplno testovala :-)

5-6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 1 kg
3 ks uvarené natvrdo
1 ks
2-3 ks
1 konzerva
 sladká a štipľavá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Takže potrebujeme:

    Bravčové rolky s ryžou a šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka rozkrájame na štvrťky, mrkvu a uhorky na menšie pásiky, mäsko si naklepeme na tenko, namarinujeme worcestrovou omáčkou a čiernym korením.

    Bravčové rolky s ryžou a šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každý rezeň potrieme horčicou, uložíme naň vajíčko, kúsok mrkvy aj uhorky, zrolujeme a previažeme nitkou. Pre istotu som ich aj zopla špáradlami z každej strany.

    Bravčové rolky s ryžou a šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetky rolky naukladáme do spodnej nádoby parného hrnca, posypeme soľou a červenou paprikou, čas prípravy nastavíme na 60 minút. Po dvadsiatich minútach pridáme "druhé poschodie" s nádobou s ryžou. Desať minút pred dokončením pridáme tretiu nádobu s nakrájanými šampiňónmi.

    Bravčové rolky s ryžou a šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vývar, čo nám zostal v odkvapkávacej nádobe privedieme do varu spolu so šampiňónmi a zahustíme múkou. Múku dajte podľa toho, akú hustú chcete mať omáčku, ja som urobila trošku redšiu. Dochutíme vegetou a trošku štipľavej papriky.

    Bravčové rolky s ryžou a šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A takto vypadá hotová rolka :-) Dobrú chuť

    Bravčové rolky s ryžou a šampiňónovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
teším sa, že pribudla ďaľšia varecha s parným hrncom... podľa fotiek súdim, že recept sa ti vydaril, len škoda že si nenapísala ako vám chutilo a či si spokojná ty sama z výsledkom... ja osobne by som neparila mäso 60 minút, podľa mojich skúseností bohato stačí 30 minút, ale určite záleží aj na výkone parného hrnca ..... teším sa na ďaľšie skvelé recepty :-)))))
evusik, nevedela som, ako dlho mám nechať bravčové mäso, aby mi nebolo polosurové, tak som radšej nechala dlhšie...nabudúce skúsim menej :-) a spokojná som veľmi, a myslím, že aj všetci ostatní, čo ochutnali :-)