Dusené bravčové mäso

Bravčové plece v pletenke (fotorecept)

Autor receptu: pilcik

Ohromná desiata na cesty do prírody. Večer to dám do pomalého hrnca a ráno robím pletenky alebo bagety.

8
porcií
10 minút
príprava
480 minút
na 95/205 °C

Suroviny

Postup

  1. Keď už máme ten pomaly hrniec tak ho treba využiť. Osolené pliecko dáme do hrnca polejeme rozmixovaným lečom a mocným svetlým pivom. Okoreníme a zapneme hrniec na 95 °C a čas 7 hodín večer pred spaním.
  2. Ráno keď vstaneme prepneme teplotu na 205 °C nech sa to zapečie. Ten hrniec keď skončí čas na pečenie, tak sa nevypne a jedlo udrží ešte 8 hodín teplé. Ak ho sami nevypnete. Tak žiadna obava, že to vychladne. Takto to vyzerá po pol hodine zapečenia. Z leča a piva vznikla hustá omáčka. Počas tej pol hodiny si pripravíme dip z uvedených surovín, ktoré spolu zmiešame.
  3. Mäso vyberieme a vidličkou mäso rozoberieme na vlákna.
  4. Je tak mäkké, že to ide úplne ľahko.
  5. Rozkrojíme pletenku, alebo bagetu natrieme dipom a naložíme kúsky mäsa. Pridáme nejakú zeleninu a jedlo máme hotové. Zabalíme do ruksaku a hybaj do prírody.