Bravčové na zázvore s kurkumou

Autor receptu: anina6

Dnes som chcela experimentovať so zázvorom, lebo som s ním nemala nejaké skúsenosti, tak som spravila bravčové mäsko na zázvore. Recept je od Helcy103, trošku som si ho upravila. Takže tu je výsledok.

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäsko som si nakrájala na rezančeky a uložila do marinády. Najprv však treba očistiť zázvor, ktorý sa mi podarilo očistiť lyžicou tak ako som sa o tom dočítala na Vareche. Takže keď je zázvor očistený, stačí kúsok asi 3cm, nakrájala som ho na drobné kocečky.
  2. Pripravíme si marinádu z oleja, soli, červenej papriky, kurkumy a samozrejme zázvor. Mäsko si pekne pospalo v marináde, dobre premiešané a prikryté do druhého dňa v chladničke.
  3. Potom ho už len pekne opražíme asi 15 minút, nech sa trochu podusí, ono si pustí šťavu. Podlejeme vodou a nakoniec som ešte trochu šťavu zahustila solamylom. K tomu som podávala opekané zemiačky. Chuť bola zaujímavá a ako som sa ešte dnes dočítala o kurkume aj zdravé jedlo som navarila. takže dobrú chuť.