Bravčové na zázvore s kurkumou
Autor receptu: anina6
Dnes som chcela experimentovať so zázvorom, lebo som s ním nemala nejaké skúsenosti,
tak som spravila bravčové mäsko na zázvore. Recept je od Helcy103, trošku som si ho
upravila. Takže tu je výsledok.
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäsko som si nakrájala na rezančeky a uložila do marinády. Najprv však treba očistiť zázvor, ktorý sa mi podarilo očistiť lyžicou tak ako som sa o tom dočítala na Vareche. Takže keď je zázvor očistený, stačí kúsok asi 3cm, nakrájala som ho na drobné kocečky.
- Pripravíme si marinádu z oleja, soli, červenej papriky, kurkumy a samozrejme zázvor.
Mäsko si pekne pospalo v marináde, dobre premiešané a prikryté do druhého dňa v chladničke.
- Potom ho už len pekne opražíme asi 15 minút, nech sa trochu podusí, ono si pustí šťavu.
Podlejeme vodou a nakoniec som ešte trochu šťavu zahustila solamylom. K tomu som podávala opekané zemiačky. Chuť bola zaujímavá a ako som sa ešte dnes dočítala o kurkume aj zdravé jedlo som navarila. takže dobrú chuť.