Dusené mäso so zeleninou

Bravčové kotlety so zeleninou

Autor receptu: podravka

Bravčové kotlety s mrkvou, zelerom v kombinácii s olivovým olejom, to je tá pravá cesta k vyváženej strave.

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kotlety okoreníme, posypeme lyžicou vegety a necháme odležať.
  2. Šalotku osmažíme na oleji, pridáme mrkvu nakrájanú na prúžky a nastrúhaný zeler.
  3. Pridáme cukor, keď začne karamelizovať, prilejeme balsamico, trochu vody a bujón. Krátko dusíme, aby zelenina ostala chrumkavá.
  4. Pripravené bravčové kotlety osmažíme na horúcom olivovom oleji pri vysokej teplote. Po otočení kotlety pridáme maslo, rozmarín, na záver cesnak a podľa chuti soľ a čierne korenie. Hotové bravčové kotlety podávame s pripravenou zeleninou.