Bravčové kotlety na žihľavovom prívarku fotorecept

Miroslav Milučký
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 28. februára 2013
Bravčové kotlety na žihľavovom prívarku (fotorecept)
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Žihľavu je najlepšie zberať na začiatku jari, keď je ešte čerstvá. Pred prípravou je dobré spariť ju v horúcej vode. Žihľava obsahuje karotén, vitamín C, B2, železo, ďalej histamin, kyselinu mravenčiu a stopové látky.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,2 kg
50 g
40 g
8 g
150 ml
2 ks
150 g
650 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Žihľavu sparíme v horúcej vode. Na masle speníme cibuľu s cesnakom a pridáme sparenú žihľavu, soľ, korenie a minútu dusíme.

  2. 2


    Vlejeme smotanu a tri minúty varíme. Na záver zjemníme a zahustíme žĺtkami.

  3. 3


    Na panvici opečieme naporciované, osolené a okorenené kotlety. Podávame so žihľavovým prívarkom.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: