Bravčové kotlety na žihľavovom prívarku fotorecept
Miroslav Milučký
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 28. februára 2013
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 28. februára 2013

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Žihľavu je najlepšie zberať na začiatku jari, keď je ešte čerstvá. Pred prípravou je dobré spariť ju v horúcej vode. Žihľava obsahuje karotén, vitamín C, B2, železo, ďalej histamin, kyselinu mravenčiu a stopové látky.
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1,2 kg |
|
50 g |
|
40 g |
|
8 g |
|
|
|
150 ml |
|
2 ks |
|
150 g |
|
650 g |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Žihľavu sparíme v horúcej vode. Na masle speníme cibuľu s cesnakom a pridáme sparenú žihľavu, soľ, korenie a minútu dusíme.- 2
Vlejeme smotanu a tri minúty varíme. Na záver zjemníme a zahustíme žĺtkami.- 3
Na panvici opečieme naporciované, osolené a okorenené kotlety. Podávame so žihľavovým prívarkom.Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu