Bravčové karé na šampiňónoch fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 22. mája 2012
Bravčové karé na šampiňónoch (fotorecept)
Foto: babkamt

V poslednej dobe sa snažím variť trochu zdravšie. Vyhýbam sa vysmážaným jedlám v snahe zlepšiť si cholesterol.

Suroviny

960 g
2 ks
1 PL
1 čl
300 g
1 čl




Postup

  1. 1

    Pripravila som si nakrájanú cibuľu. Mäso som narezala na plátky. Jemne som ho naklepala , osolila a okorenila. Kraje som jemne narezala , aby sa mi pri opekaní neskrúcalo.

    Bravčové karé na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Takisto som si pripravila šampiňóny.

    Bravčové karé na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso som z oboch strán prudko opiekla. Opečené mäso som vybrala na tanier.

    Bravčové karé na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo výpeku som opiekla cibuľu.

    Bravčové karé na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečenú cibuľu som dala dole z ohňa. Pridala som mletú červenú papriku a mäso. V kuchte som ho dusila asi 20 minút. Medzitým som spravila ryžu.

    Bravčové karé na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som pridala aj šampiňóny. Dusila som ich 10 minút. Mäso som zahustila 1 čl múky rozmiešanej v troche vody.

    Bravčové karé na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kým sa mi udusili šampiňóny , spravila som hlávkový šalát.

    Bravčové karé na šampiňónoch (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

concord
Tak ako nie je jánska misa takisto nie je kuchta. Je to jenská misa(výrobok soudruhů z NDR, tak ako tie slávne lyžičky z filmu Pelišky a slovo pochádza od mesta Jena, kde sa vyrábali), tak nie je kuchta ale kukta. To sme pre zmenu prebrali od soudruhů z Maďarska, odkiaľ sme ich v čase éry socializmu chodili nakupovať a kde sa tzv Papinovmu hrncu hovorili kuktafözó. Mimochodom Maďari nepoznajú v svojej abecede ch.
gittka
@concord ,ale aký sme múdry...mne osobne je teda jedno či je janska,alebo jenska a s tlakáčom tak isto...chodím sem kvôli receptom a nie kontrolovať nieči pravopis!!!môj názor...inak recept fajn!!!
používateľ nemá avatar
mb
mb
@concord verim, ze mas dobry pocit, ale recept je to dobry, nie?
3sandra3
presne tak, chodíme tu kvôli receptom a radám vo varení a pečení. Súhlasím s @gittka . A bravčové mäsko je úžasné spolu so šampiónmi. Babkamt dobre a chutne si navarila.
mata3636
ale zasa nezaškodí, ak nás niekto vyvedie z omylu. veď nie je jedno, či jeme mäso so šampiňónmi alebo šampiónmi :)
tiziana
mám rada tento recept a presne v takej kombinácii ako je na fotke, mňam!
medovnicek
nehovorím, že nejem vysmážané jedlá, ale keby som si mala vybrať medzi rezňom a týmto čo si navarila, tak by som si určite vybrala tvoju variantu, mám rada jedlá takého typu
babkamt
@conkord šampión je vynikajúci športovec , majster , víťaz v súťaži , v pretekoch. Šampiňón je jedlá huba pečiarka. Máš pravdu , že moja tzv. kuchta je vlastne hrniec na varenie za vyššieho tlaku. Volá sa podľa francúzskeho fyzika Denisa Papina. Beriem na vedomie , že sa správne píše kukta. Mám veľkú radosť , že si v mojom recepte nenašiel závažnejšie chyby. Ale ak sa neurazíš , ja zostanem pri kuchte. Prajem príjemný deň.
babkamt
Ďakujem za komentáre tým , čo sem chodia kvôli receptom a nie jazykovému okienku. Pozorne som si prečítala dnes pridané recepty. Je v nich dosť gramatických chýb . No recepty sú dobré. A to je hlavné.
1x skye
ajay
Tento recept je vyborny, ja robim skoro takisto.
babkamt
v92nikita92 prečítaj si ešte raz bod 5. Tam píšem o dĺžke varenia.Prajem ti príjemný deň.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia