Bravčové karé na šampiňónoch (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

V poslednej dobe sa snažím variť trochu zdravšie. Vyhýbam sa vysmážaným jedlám v snahe zlepšiť si cholesterol.

Postup

  1. Pripravila som si nakrájanú cibuľu. Mäso som narezala na plátky. Jemne som ho naklepala , osolila a okorenila. Kraje som jemne narezala , aby sa mi pri opekaní neskrúcalo.
  2. Takisto som si pripravila šampiňóny.
  3. Mäso som z oboch strán prudko opiekla. Opečené mäso som vybrala na tanier.
  4. Vo výpeku som opiekla cibuľu.
  5. Upečenú cibuľu som dala dole z ohňa. Pridala som mletú červenú papriku a mäso. V kuchte som ho dusila asi 20 minút. Medzitým som spravila ryžu.
  6. Potom som pridala aj šampiňóny. Dusila som ich 10 minút. Mäso som zahustila 1 čl múky rozmiešanej v troche vody.
  7. Kým sa mi udusili šampiňóny , spravila som hlávkový šalát.