Bravčové mäso

Bravčové karé na čerstvých hríboch

Autor receptu: helena10

Vlastnoručne nazbierané čerstvé hríby manžel očistil, nakrájal a bol dnes s nimi perfektný obed.

Postup

  1. Bravčové karé nakrájame na plátky, naklepeme. Okoreníme mletým čiernym korením a naložené v olivovom oleji necháme v chladničke 2 - 3 hodiny.
  2. Potom plátky obalíme v posolenej hladkej múke a z oboch strán opečieme na horúcej bravčovej masti. Zlejeme do nej aj zvyšný olej z naložených plátkov mäsa. Pridáme kremžskú horčicu, sójovú omáčku s hubovou príchuťou. Opečené plátky poukladáme do pekáča. K výpeku dolejeme vodu a prevaríme.
  3. Prevarený výpek nalejeme na plátky mäsa v pekáči a dáme dusiť do rúry. Keď je mäso napoly udusené, pridáme nakrájané čerstvé hríby a dusíme mäso domäkka aj s hríbami. V prípade potreby podlejeme vodou a ešte dochutíme.
  4. Dnes bola príloha zemiaková kaša a jablkovo-mrkvový šalát.