Bravčové azu (fotorecept)
Autor receptu: akeber
Recept som našla v kuchárskej knižke Recepty zo života.
30 MIN minút príprava |
55 min minút tepelná úprava |
Postup
- Kečup, horčicu a 2 lyžice oleja zmiešame, pridáme čierne a karí korenie, papriku a worcester. Dobre premiešame.
- Mäsko nakrájame na tenké pásiky.Trochu posolíme.
- Mäsko premiešame s pripravenou koreninovou zmesou. Necháme odstáť aspoň 1 hod v chladničke , zatiaľ si môžeme pripraviť prílohu.
- Cesnak očistíme a pretlačený opražíme na oleji . Asi tak 1 min.
- Ryžu dobre premyjeme , a dáme variť vodu . Keď voda začne vrieť, vsypeme ryžu . Pridáme vegetu , a opražený cesnak na oleji . Premiešame a varíme 5 - 6 min na prudkom ohni ...potom teplotu znížiť a ešte chvíľku podusiť . A ryža je uvarená.
- Cibuľu nakrájame na drobno a popražíme na oleji.
- Pridáme mäso a najprv prudko , potom mierne oprážame , kým mezmäkne .
- Podávame so zemiakmi alebo s ryžou. Namiesto bravčového možno použiť kuracie alebo morčacie mäso.