Bravčové azu (fotorecept)

Autor receptu: akeber

Recept som našla v kuchárskej knižke Recepty zo života.

30 MIN minút
príprava
55 min minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kečup, horčicu a 2 lyžice oleja zmiešame, pridáme čierne a karí korenie, papriku a worcester. Dobre premiešame.
  2. Mäsko nakrájame na tenké pásiky.Trochu posolíme.
  3. Mäsko premiešame s pripravenou koreninovou zmesou. Necháme odstáť aspoň 1 hod v chladničke , zatiaľ si môžeme pripraviť prílohu.
  4. Cesnak očistíme a pretlačený opražíme na oleji . Asi tak 1 min.
  5. Ryžu dobre premyjeme , a dáme variť vodu . Keď voda začne vrieť, vsypeme ryžu . Pridáme vegetu , a opražený cesnak na oleji . Premiešame a varíme 5 - 6 min na prudkom ohni ...potom teplotu znížiť a ešte chvíľku podusiť . A ryža je uvarená.
  6. Cibuľu nakrájame na drobno a popražíme na oleji.
  7. Pridáme mäso a najprv prudko , potom mierne oprážame , kým mezmäkne .
  8. Podávame so zemiakmi alebo s ryžou. Namiesto bravčového možno použiť kuracie alebo morčacie mäso.