Bravčová pyramída fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 5. júla 2011
Bravčová pyramída (fotorecept)
Foto: tatranka

Recept je môj.Vymyslela som si ho už dávnejšie,podľa obrázku,ktorý som našla v časopise,Život.Obsahuje produkty,ktoré máme radi.

6
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 120 °C

Suroviny

500 g
8 koliesok
6 kusov
4 struky
lyžičku
trochu
6 kusov
6 kusov
na gril
na ozdobu
na smaženie
trochu
trochu
pokapať šalát
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Papriku pokrájame na pásiky. Šampiňony na pásiky,baklažán na kolieska.Uhorka bude prídavok na uhorkový šalát.

    Bravčová pyramída (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pekné kúsky bravčového pliecka naklepeme nie na veľké kusy.Posolím,pokorením,posypem červenou paprikou.Nechám trochu odležať.

    Bravčová pyramída (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetku zeleninu,okrem paradajok,opečiem a ugrilujem.

    Bravčová pyramída (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäsko tiež na rýchlo opečiem z obidvoch strán.

    Bravčová pyramída (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravená ugrilovaná zelenina.Šalát na ozdobu.Pokropíme ho citrónovou šťavou.

    Bravčová pyramída (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Urobím si zo strúhaných zemiakov,múky soli cesnaku,majoránu, zemiakové-plackové cesto.Pečiem malé placky.

    Bravčová pyramída (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec na dlhšiu špailu ukladám,placku,mäso,cuketu a ešte ráz mäsko a cuketu, na koniec čerstvú paradajku.Obloha je grilovaná zelenina,opekané zemiaky,ryža.K veži podávam uhorkový šalát.

    Bravčová pyramída (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

vierik
Určite dobručké,pekne naservírované a koláčik ako bonus,môže byť...
marikasu
Nápadité, estetické, oku lahodiace a nepochybujem, že aj chuťové bunky si prídu na svoje :))
akeber
veľmi pekné bohaté , neviem či by som takúto porciu dokázala zjeť ale určite vyzerá vynikajúco
marienka44
@Tatranka , ukladam do KK, velmi pestre a iste aj chutne. Nemam grilovaciu panvicu. :-(, tak to len opeciem na obycajnej.
Do placiek davam aj vajicko. U Teba chýba. Nerozpadavala sa placka pocas pecenia, ked tam nebolo vajicko ako pojidlo?
garanco
Niekedy sa stačí iba pozrieť na obrázok, aby ti tiekli slinky! Výborný recept!
evanaaa
Tatranka-výmyselníčka, mne sa najlepšie vymýšľa pred spaním v posteli, čo uvarím na druhý deň, tebe sa to fakt podarilo. Ale myslíš miesto cukety ten baklažán, nie, alebo tam ide aj cukina( nemáš v surovinách)?
sovka62
Vyzerá to veeeeľmi dobre, páči sa mi, len sa mi zdá dosť veľká porcia. A asi by som použila karé alebo stehno, bála by som sa, že narýchlo opečené pliecko ostane tvrdé.
tatranka
@marienka44 ,nie nedávam vajíčko.Nerozpadá sa mi placka.Múka to asi zlepuje aj ten zemiakový škrob.
@evanaaa milujeme baklažán,tak ho vopchám všade,kde sa dá.Možno v pôvodnom recepte bola cukina.Neviem.Moja.Ja som si to urobila podľa seba a takto nám to chutí.
@garanco aj ja mám také recepty kedy mi slinky tečú a si veru veľmi pochutím.
@sovka nie je to veľká porcia.Len som asi z blízka fotila.Zjedla som ju celú.To sú malé kúsky a zeleninka.Dve lyžice ryže,pár opečených zemiačkov....)))
bozulka
Je to krásne...a všetko čo mám rada.Bravčové veľmi nemôžem tak skúsim kuracie alebo morčacie prsia.Dobrý nápad @tatranka , !!!
olet
Po slovensky je majorán.
Po česky je majoránka.
Pre tých neveriacich - pozrite sa na sáček, v ktorom je to zabalené. Obyčajne to tam je v oboch jazykoch.
Varecha v ingredienciách takisto nesprávne používa toto slovo! MAJORÁN
Poznáte slovenskú pieseň:
Majorán, majorán, zelený majorán...
A nie:
Majoránka, majoránka, zelená majoránka
Má viacej slabík a teda sa nezhoduje s hudbou.
enerrgizer
@olet ...sáček je určite po slovensky, skús si najskôr opraviť chyby vo svojich receptoch a potom... aha, ty tu žiadny recept nemáš... o čo ti vlastne ide? o recept, alebo o majoránku?
olet
Ospravedlňujem sa za sáček, ušlo mi to pre pridaním.
Ide mi o slovenčinu, za ktorú sa na Slovensku tak bijete.
tatranka
Ďakujem @enerrgizer ,ale naozaj sa týmto problémom,ktorý nie je o varení a nemyslím,že je to až taký prehrešok ako píše@olet nezaoberám.Pesničku poznám a preto si ju aj po tomto intermece zaspievam.Majorán,majorán,zelený majorán.....Spokojný @olet ?
Zase jedno žabo-myšie upozornenie.
tatranka
A aby som urobila tebe aj slovenskej gramatike zadosť,ja som to opravila z majoránky na majorán.Druhý krát sa zameraj na skladbu receptu,či sa ti páči,alebo nepáči.Varecha je o varení.Dohodli sme sa @olet ?Myslím,že áno.
sandratamer
@olet , sledujem pozorne tvoju "kariéru" tu na Vareche. Zatiaľ si pridal/a len zopár nechutných komentárov, ak v tom budeš pokračovať, môžeš byť pokojne aj zablokovaný/á. Naša stránka je o varení, predpokladáme že preto si sem pôvodne prišiel/la. Tak sa radšej sústreďme na varenie. A ešte, "sáček" je správne vrecko, to už len tak na okraj :-D
bozulka
Sandra, ďakujem,chcela som reagovať,ale ak nepoznám pre mňa-neexistuje...Ďalšia "biela vrana"?
babi
@tatranka , krásny recept ako vžby, mäsko oľahčené zeleninou, to sa mi veľmi páči a je mi jedno -či majorán, alebo majoránka. "Milujem" takýchto vareškárov. Nechápem totiž o čo im ide.
orchidea
Bez ohľadu na to či je správne majorán alebo majoránka je to krásne jedielko a veru súhlasím s tým, že takí ľudia čo sem chodia iba kritizovať nech si radšej nájdu inú stránku. A čo sa týka našej slovenčiny, tak ako v každom jazyku tak aj v tom našom sú slová spisovné a hovorové a my čo sme tu rozumieme aj jedným aj druhým a neznamená to, že si preto náš jazyk nevážime.
orchidea
...zabudla som pochváliť krásne foto a postup a samozrejme recept si ukladám.
sovka62
Už opäť tu máme jazykové okienko? Toto je portál o varení, bojovníci za spisovnú slovenčinu by si mali založiť vlastný portál a tam sa môžu sporiť o "maderánkové plevy", lebo tak sa nazýva majoránka v Trnave. Dajte už konečne pokoj.
cica2
krásny recept a sú tam všetky dobroty, ktoré mám rada, supér!:))
tatranka
Ďakujem za milé aj poúčne, komentáriky.Tiež za gramatické okienko.
evanaaa
....máš chuť majoránky..., pardon, to je česká pesnička ( spieva-l K.Zich), ale mne nevadí, mne sa páči aj majoránka, ak sa dá do jedla, na gramatike nezáleží. To len na okraj....
Tatranka, recept mám už v KK, možno by som skúsila aj kombinovať mäsá , alebo len to bravčové, a na grilovanú zeleninku sa chystám dávno, fajn.
jarunka
Pekny recept @tatranka. ( Kto povedal, ze to je majoran a nie majoranka? Je ten pan profesor slovenciny alebo co? )
tatranka
@evanaaa ak ti smiem poradiť,namarináduj si kúsky kuracích pŕs a tie použi ako stavebnicu na na pyramídu.Budeš mať mäsko mäkké a ľahko strávitelné.Tú zeleninku doporučujem ugrilovať,tá tomu dodáva ohromnú chuť.
@jarunka ten pán má určite pravdu.No myslím,že to nie je dôvod na to,aby sme sa bavili o slovenčine a nie o varení.Škoda,že sa už nevrátil na stránku ,že by bol pochopil,že o tom táto stránka na Vareche nie je.Vďaka,že ti to tiež nevadí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia