Foto: tatranka
Recept je môj.Vymyslela som si ho už dávnejšie,podľa obrázku,ktorý som našla v časopise,Život.Obsahuje produkty,ktoré máme radi.
porcií
príprava
na 120 °C
Suroviny
500 g |
|
8 koliesok |
|
6 kusov |
|
4 struky |
|
lyžičku |
|
trochu |
|
6 kusov |
|
6 kusov |
|
na gril |
|
na ozdobu |
|
na smaženie |
|
trochu |
|
trochu |
|
pokapať šalát |
|
2 lyžice |
|
Postup
-
1
Papriku pokrájame na pásiky. Šampiňony na pásiky,baklažán na kolieska.Uhorka bude prídavok na uhorkový šalát.
-
2
Pekné kúsky bravčového pliecka naklepeme nie na veľké kusy.Posolím,pokorením,posypem červenou paprikou.Nechám trochu odležať.
-
3
Všetku zeleninu,okrem paradajok,opečiem a ugrilujem.
-
4
Mäsko tiež na rýchlo opečiem z obidvoch strán.
-
5
Pripravená ugrilovaná zelenina.Šalát na ozdobu.Pokropíme ho citrónovou šťavou.
-
6
Urobím si zo strúhaných zemiakov,múky soli cesnaku,majoránu, zemiakové-plackové cesto.Pečiem malé placky.
-
7
Nakoniec na dlhšiu špailu ukladám,placku,mäso,cuketu a ešte ráz mäsko a cuketu, na koniec čerstvú paradajku.Obloha je grilovaná zelenina,opekané zemiaky,ryža.K veži podávam uhorkový šalát.
Do placiek davam aj vajicko. U Teba chýba. Nerozpadavala sa placka pocas pecenia, ked tam nebolo vajicko ako pojidlo?
@evanaaa milujeme baklažán,tak ho vopchám všade,kde sa dá.Možno v pôvodnom recepte bola cukina.Neviem.Moja.Ja som si to urobila podľa seba a takto nám to chutí.
@garanco aj ja mám také recepty kedy mi slinky tečú a si veru veľmi pochutím.
@sovka nie je to veľká porcia.Len som asi z blízka fotila.Zjedla som ju celú.To sú malé kúsky a zeleninka.Dve lyžice ryže,pár opečených zemiačkov....)))
Po česky je majoránka.
Pre tých neveriacich - pozrite sa na sáček, v ktorom je to zabalené. Obyčajne to tam je v oboch jazykoch.
Varecha v ingredienciách takisto nesprávne používa toto slovo! MAJORÁN
Poznáte slovenskú pieseň:
Majorán, majorán, zelený majorán...
A nie:
Majoránka, majoránka, zelená majoránka
Má viacej slabík a teda sa nezhoduje s hudbou.
Ide mi o slovenčinu, za ktorú sa na Slovensku tak bijete.
Zase jedno žabo-myšie upozornenie.
Tatranka, recept mám už v KK, možno by som skúsila aj kombinovať mäsá , alebo len to bravčové, a na grilovanú zeleninku sa chystám dávno, fajn.
@jarunka ten pán má určite pravdu.No myslím,že to nie je dôvod na to,aby sme sa bavili o slovenčine a nie o varení.Škoda,že sa už nevrátil na stránku ,že by bol pochopil,že o tom táto stránka na Vareche nie je.Vďaka,že ti to tiež nevadí.