Plnené bravčové mäso
Plnené bravčové mäso

Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 16. februára 2020

Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky. Tenký plát bravčového mäsa, do ktorého sa ľahko urobí otvor pre plnku. Po upečení väčšiu časť pečeného mäsa tvorí plnka a iba tenký pás mäsa. Chutné šťavnaté mäso. Do výpeku som pridala smotanu a takto som získala príjemnú omáčku.

4-5
porcie
50 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
80 g domáca
1 ks
3 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Na plnku:
hrsť
1 ks
2 ks staršie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Podbrušinku som umyla, osušila. Do tenkého mäsa som urobila úzkym nožom otvor pre plnku. Podbrušinka bola z dvoch častí spojená blanou, rozrezala som ju na polovicu a mala som dva kusy na plnenie. Nesmie sa plniť na hrubo, lebo počas pečenia praskne.

    Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravila som si sušené lesné huby, ktoré som namočila.

    Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rožky som nakrájala na malé kocky, pridala som huby a vajce.

    Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Všetko som osolila, korenila a pridala som sušenú saturejku.

    Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravený otvor v mäse som naplnila hubovou zmesou.

    Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zošila som bielou niťou.

    Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Oba kusy mäsa sú zošité.

    Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na panvicu som dala na kocky nakrájanú slaninu.

    Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď sa tuk vytopil, položila som do neho mäso a zo všetkých strán som ho nechala zatiahnuť.

    Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Mäso som osolila, okorenila, posypala rascou a mletou paprikou.

    Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podliala som troškou vody a pod pokrievkou najprv dusila a počas pečenia som podliala podľa potreby.

    Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Keď bolo mäso mäkké, odkyla som ho a nechala opiecť. Mäso som vybrala a nechala 15 minút odpočívať. Potom som odstránila nite a pokrájala na plátky.

    Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Do výpeku som pridala smotanu a povarila.

    Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Podávala som som s ryžou a kapustovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.

    Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Chutné jedlo ste mali.

@Radox , veď asi to zahustila tá smotana, keď sa povarila. A bol tam aj cibuľový základ so slaninou.
1x haji