Plnené bravčové mäso
Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky.* Tenký plát bravčového mäsa, do ktorého sa ľahko urobí otvor pre
plnku. Po upečení väčšiu časť pečeného mäsa tvorí plnka a iba tenký pás mäsa. Chutné šťavnaté mäso. Do výpeku som
pridala smotanu a takto som získala príjemnú omáčku.
4-5 porcie |
50 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Podbrušinku som umyla, osušila. Do tenkého mäsa som urobila úzkym nožom otvor pre plnku. Podbrušinka bola z dvoch častí spojená blanou, rozrezala som ju na polovicu a mala som dva kusy na plnenie. Nesmie sa plniť na hrubo, lebo počas pečenia praskne.
- Pripravila som si sušené lesné huby, ktoré som namočila.
- Rožky som nakrájala na malé kocky, pridala som huby a vajce.
- Všetko som osolila, korenila a pridala som sušenú saturejku.
- Pripravený otvor v mäse som naplnila hubovou zmesou.
- Zošila som bielou niťou.
- Oba kusy mäsa sú zošité.
- Na panvicu som dala na kocky nakrájanú slaninu.
- Keď sa tuk vytopil, položila som do neho mäso a zo všetkých strán som ho nechala zatiahnuť.
- Mäso som osolila, okorenila, posypala rascou a mletou paprikou.
- Podliala som troškou vody a pod pokrievkou najprv dusila a počas pečenia som podliala podľa potreby.
- Keď bolo mäso mäkké, odkyla som ho a nechala opiecť. Mäso som vybrala a nechala 15 minút odpočívať. Potom som odstránila nite a pokrájala na plátky.
- Do výpeku som pridala smotanu a povarila.
- Podávala som som s ryžou a kapustovým šalátom.
Prajem vám dobrú chuť.