Plnené bravčové mäso

Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky.* Tenký plát bravčového mäsa, do ktorého sa ľahko urobí otvor pre plnku. Po upečení väčšiu časť pečeného mäsa tvorí plnka a iba tenký pás mäsa. Chutné šťavnaté mäso. Do výpeku som pridala smotanu a takto som získala príjemnú omáčku.

4-5
porcie
50 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Podbrušinku som umyla, osušila. Do tenkého mäsa som urobila úzkym nožom otvor pre plnku. Podbrušinka bola z dvoch častí spojená blanou, rozrezala som ju na polovicu a mala som dva kusy na plnenie. Nesmie sa plniť na hrubo, lebo počas pečenia praskne.
  2. Pripravila som si sušené lesné huby, ktoré som namočila.
  3. Rožky som nakrájala na malé kocky, pridala som huby a vajce.
  4. Všetko som osolila, korenila a pridala som sušenú saturejku.
  5. Pripravený otvor v mäse som naplnila hubovou zmesou.
  6. Zošila som bielou niťou.
  7. Oba kusy mäsa sú zošité.
  8. Na panvicu som dala na kocky nakrájanú slaninu.
  9. Keď sa tuk vytopil, položila som do neho mäso a zo všetkých strán som ho nechala zatiahnuť.
  10. Mäso som osolila, okorenila, posypala rascou a mletou paprikou.
  11. Podliala som troškou vody a pod pokrievkou najprv dusila a počas pečenia som podliala podľa potreby.
  12. Keď bolo mäso mäkké, odkyla som ho a nechala opiecť. Mäso som vybrala a nechala 15 minút odpočívať. Potom som odstránila nite a pokrájala na plátky.
  13. Do výpeku som pridala smotanu a povarila.
  14. Podávala som som s ryžou a kapustovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.