Bravčová pečeň v bylinkovej kôrke
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Hriankový chlieb zbavíme kôrky a dáme do mixéra spolu s petržlenovou vňaťou, tymianom, cesnakom a korením, prilejeme olej a všetko spolu premixujeme. Touto masou obalíme bravčovú pečeň a dáme ju upiecť do predhriatej rúry.
- Pečené zemiaky: Zemiaky nakrojíme do kríža, osolíme a dáme piecť do rúry. Po upečení ich prelejeme kyslou smotanou ochutenou soľou a korením.
- Omáčka z pečených paprík: Papriky pečieme v rúre 5–10 minút. Ošúpeme ich a odstránime semená. Papriky vložíme do mixéra. Na oleji opražíme cibuľu, cesnak. Pridáme k paprikám, osolíme, okoreníme, spolu rozmixujeme, pridáme smotanu a premiešame.
|