Bravčová pečeň v bylinkovej kôrke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hriankový chlieb zbavíme kôrky a dáme do mixéra spolu s petržlenovou vňaťou, tymianom, cesnakom a korením, prilejeme olej a všetko spolu premixujeme. Touto masou obalíme bravčovú pečeň a dáme ju upiecť do predhriatej rúry.
  2. Pečené zemiaky: Zemiaky nakrojíme do kríža, osolíme a dáme piecť do rúry. Po upečení ich prelejeme kyslou smotanou ochutenou soľou a korením.
  3. Omáčka z pečených paprík: Papriky pečieme v rúre 5–10 minút. Ošúpeme ich a odstránime semená. Papriky vložíme do mixéra. Na oleji opražíme cibuľu, cesnak. Pridáme k paprikám, osolíme, okoreníme, spolu rozmixujeme, pridáme smotanu a premiešame.