Bravčová panenka

Bravčová panenka so šalviou s cviklovým pyré

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Postup

  1. Bravčovú panenku očistíme od blán a nakrájame na menšie porcie. Potom ju osolíme, okoreníme, vložíme do pekáča s olejom a pridáme lístok šalvie. Prikrytú upečieme v rúre domäkka a pred podávaním prudko opečieme na panvici.
  2. Do výpeku pridáme omáčku demi glace s čili. Prevaríme, hotovú omáčku rozmixujeme, prepasírujeme a zjemníme maslom.
  3. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode.
  4. Alobal potrieme olejom, položíme naň cviklu, osolíme ju, okoreníme, zabalíme a dáme piecť pri 160 stupňoch asi na 2 hodiny. Keď je cvikla upečená, tak ju spolu s uvarenými zemiakmi rozšľaháme. Pridáme maslo a premiešame. Potom podľa konzistencie, akú chceme mať, dolievame mlieko a vymixujeme.