| 
	        
	        
	        Bravčová panenka
	        Bravčová panenka so šalviou s cviklovým pyré Autor receptu: redakcia   PostupBravčovú panenku očistíme od blán
a nakrájame na menšie porcie. Potom ju
osolíme, okoreníme, vložíme do pekáča s olejom a pridáme lístok šalvie. Prikrytú upečieme v rúre domäkka
a pred podávaním prudko opečieme na panvici.
Do výpeku pridáme omáčku demi glace s čili. Prevaríme,
hotovú omáčku rozmixujeme, prepasírujeme a zjemníme maslom.
Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode.
Alobal potrieme olejom, položíme naň
cviklu, osolíme ju, okoreníme, zabalíme
a dáme piecť pri 160 stupňoch asi na
2 hodiny. Keď je cvikla upečená, tak ju
spolu s uvarenými zemiakmi rozšľaháme. Pridáme
maslo a premiešame. Potom podľa konzistencie, akú chceme mať, dolievame mlieko a vymixujeme.
 |