Bravčová panenka
Bravčová panenka so šalviou s cviklovým pyré
Autor receptu: redakcia
Postup- Bravčovú panenku očistíme od blán
a nakrájame na menšie porcie. Potom ju
osolíme, okoreníme, vložíme do pekáča s olejom a pridáme lístok šalvie. Prikrytú upečieme v rúre domäkka
a pred podávaním prudko opečieme na panvici.
- Do výpeku pridáme omáčku demi glace s čili. Prevaríme,
hotovú omáčku rozmixujeme, prepasírujeme a zjemníme maslom.
- Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode.
- Alobal potrieme olejom, položíme naň
cviklu, osolíme ju, okoreníme, zabalíme
a dáme piecť pri 160 stupňoch asi na
2 hodiny. Keď je cvikla upečená, tak ju
spolu s uvarenými zemiakmi rozšľaháme. Pridáme
maslo a premiešame. Potom podľa konzistencie, akú chceme mať, dolievame mlieko a vymixujeme.
|