Bravčové mäso

Bratislavské bravčové pliecko (fotorecept)

Autor receptu: helena10

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Opláchnuté bravčové pliecko - orech rozrežeme na dva kusy, trochu nasolíme. Na oleji osmažíme dozlata cibuľu narezanú nadrobno. Do základu vložíme mäso a opečieme z každej strany. Pridáme paradajkový pretlak a podlejeme trochou vody. Prikryté pokrievkou pomaly dusíme domäkka. V priebehu dusenia mäso obraciame a podľa potreby podlievame vodou. Mäkké mäso vyberieme zo šťavy.
  2. Koreňovú zeleninu medzitým uvaríme spolu a mrazený hrášok uvaríme samostatne. Hrášok iba scedíme. Uvarenú koreňovú zeleninu narežeme na menšie kocky. Takisto aj scedené sterilizované uhorky. Šťavu z varenej zeleniny sme použili na dusenie mäsa.
  3. Šťavu z mäsa vydusíme na tuk, pridáme hladkú múku a opražíme. Zalejeme vodou, ochutíme citrónovou šťavou, rozmiešame a povaríme. V priebehu varenia vlejeme mlieko, smotany a nakoniec omáčku precedíme.
  4. Do precedenej omáčky zamiešame všetku nakrájanú zeleninu i sterilizované uhorky, hrášok. Podľa chutí osolíme. Omáčku necháme krátko prevrieť a pridáme lyžicu masla.
  5. Ako prílohu sme mali žemľový knedlík.