Bramborák s kuracou pečeňou na cibuli

Autor receptu: gordonko

BRAMBORÁK sa unás robí iba samotný ,alebo ako príloha k hubovej polievke ( bramboračke ) no niekde som očul , že sa dá aj plniť kuracou pečienkou ...tak som to vyskúšal

30 minút
príprava
20 - 25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. nasrouháme si zemiaky ,pridáme vajíčla a osolíme
  2. pridáme drcený kmín , pepř , majoránku a prelisovaný cesnak - veľa cesnaku (ja ho lúbim )
  3. nakoniec pridáme hladkú múku a vymiešame cesto z ktorého robíme na olleji či masti placky ..... niekedy zlievam vodu z nastrúhaných brambor a pri pridávaní múky prilievam mlieko podla potreby
  4. PLNKU si spravíme tak, že si speníme cibulku do sklovita, pridáme očistené kuracie pečienky , trochu čierného korenia a podusíme - kej je hotová môžme ju osoliť
  5. bramborák si opečieme z oboch strán , do polovičkky si naložíme kur. pečienky a placku preložíme a máme hotovo ..bohužial plnený bramborák s fotkou na taniery sa NESTIHOL spraviť , lebo sa strácal okamžite po vyložení z panvice .... neviem ,asi ho hádzali psovi DOBRÚ CHUŤ