Bramborák s kuracou pečeňou na cibuli
Autor receptu: gordonko
BRAMBORÁK sa unás robí iba samotný ,alebo ako príloha k hubovej polievke ( bramboračke ) no niekde som očul , že sa dá aj plniť kuracou pečienkou ...tak som to vyskúšal
30 minút príprava |
20 - 25 minút tepelná úprava |
Postup
- nasrouháme si zemiaky ,pridáme vajíčla a osolíme
- pridáme drcený kmín , pepř , majoránku a prelisovaný cesnak - veľa cesnaku (ja ho lúbim )
- nakoniec pridáme hladkú múku a vymiešame cesto z ktorého robíme na olleji či masti placky ..... niekedy zlievam vodu z nastrúhaných brambor a pri pridávaní múky prilievam mlieko podla potreby
- PLNKU si spravíme tak, že si speníme cibulku do sklovita, pridáme očistené kuracie pečienky , trochu čierného korenia a podusíme - kej je hotová môžme ju osoliť
- bramborák si opečieme z oboch strán , do polovičkky si naložíme kur. pečienky a placku preložíme a máme hotovo
..bohužial plnený bramborák s fotkou na taniery sa NESTIHOL spraviť , lebo sa strácal okamžite po vyložení z panvice .... neviem ,asi ho hádzali psovi
DOBRÚ CHUŤ