Bolonské cestoviny so šampiňónmi

helena10 - bez fotkyhelena10, 20. júna 2024
Bolonské cestoviny so šampiňónmi
Foto: helena10

Suroviny

 (vrtule)
250 g mleté
1 ks
2 bal. väčšie
10 ks biele čerstvé
2 strúčiky
2 ks
1/2 KL
 strúhaný




Postup

  1. 1

    Na oleji orestujem narezanú cibuľu, bobkový list, čierne a nové korenie celé. Pridám mleté hovädzie mäso a tiež riadne opečiem.

  2. 2

    Nasleduje popučený cesnak, soľ, čierne mleté korenie, paradajkový pretlak, na plátky nakrájané šampiňóny, škoricový cukor a chvíľu restujem. Potom zalejem vodou, ochutím sójovou omáčkou a podusím na miernom ohni na potrebnú konzistenciu. Nakoniec ešte podľa potreby osolím, okorením.

  3. 3

    Podávame s varenými cestovinami. Posypem trochou strúhaného syra.

Diskusia k receptu

chemik
Protože bych se obával, že než bude hovězí hotové, tak se žampiony rozpadnou, dal bych je až na konec jako netradiční ozdobu, která to obohatí i chuťově.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia