BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. Výborná hrnčeková bábovka
DOBRÝ DEŇ, BOL VÁM ZASLANÝ E-MAIL. REDAKCIA ________________________________________________
20 minút
príprava
príprava
45-50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček (mlieko) |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
2 PL |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 |
|
(na pomazanie formy) |
|
(na posypanie formy) |
|
Postup
-
1
Polohrubú múku, prášok na pečenie, cukor a vanilínový cukor zmiešame spolu.
- 2
Do zamiešanej zmesi pridáme vajíčka a olej a začneme pomaly mixovať a pridávať smotanu/mlieko.
- 3
Nachystáme si formu a s maslom ju celú poriadne vymastíme a vysypeme múkou, aby sa nám bábovka neprilepila o formu.
- 4
Vylejeme polovicu cesta do formy a do druhej prisypeme kakao. Poriadne zamiešame a opäť nalejeme k druhej časti cesta. Trúbu si nahrejeme na 180 °C a pečieme na 45 - 50 minút. Upečenú bábovku môžme posypať cukrom a prajem vám už len dobrú chuť!
Tiež bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
lebo v surovinach je dvakrat uvedene po 1/2 hrnceka oleja,
z toho najskor slnecnicovy olej a potom len olej,
tak ci do cesta dame 1/2 hrnceka oleja alebo
1 cely hrncek zmiesaneho slnecnicoveho a ineho oleja ☺