Bohatá rybárova živánska

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Na rozprestretý alobal položíme na kolieska nakrájané zemiaky, plátky prerastenej slaniny, kolieska paradajky, pstruhy, kolieska červenej cibule a póru, filé zo zubáča, nakrájanú papriku, grilovanú cuketu a baklažán.
  2. Prelejeme olivovým olejom, osolíme a okoreníme, a posypeme čerstvým, posekaným rozmarínom a tymianom.
  3. Zabalíme a pečieme v rúre pri teplote 190 stupňov asi 20 minút. Podávame na listoch kučeravého šalátu a zdobíme bazalkou.
  4. NÁŠ TIP: Rybaciu živánsku skúste pripraviť aj z morských rýb, ako je tuniak, losos či makrela. Ich mäso obsahuje relatívne veľa nenasýtených 3-omega mastných kyselín, ktoré sú veľmi zdravé.