Bôčik s pečenou paprikou a horčicovou cibuľkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Rascu opražíme na suchej panvici a pridáme do slanej vody. Do vody pridáme bôčik a na 6 hodín dáme odležať do chladničky. Potom mäso z nálevu vyberieme a osušíme. Na rozohriatom oleji ho opečieme zo všetkých strán a potom dáme do rúry rozohriatej na 180°C. Pečieme 15–17 minút. Mäso necháme na teplom mieste trochu odpočinúť
- Pečená paprika: Papriku opečieme v rúre a dáme do zakrytej nádoby. Necháme stáť. Potom ju ošúpeme a odstránime zrniečka.
- Horčicová cibuľa: Cibuľu opražíme na oleji a pridáme ocot. Necháme odpariť a potom pridáme horčicu a vývar. Dochutíme a varíme na miernom ohni, kým omáčka nezhustne. Podávame so zemiakmi pečenými na masti s cesnakom a pažítkou.
|