Bôčik s pečenou paprikou a horčicovou cibuľkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rascu opražíme na suchej panvici a pridáme do slanej vody. Do vody pridáme bôčik a na 6 hodín dáme odležať do chladničky. Potom mäso z nálevu vyberieme a osušíme. Na rozohriatom oleji ho opečieme zo všetkých strán a potom dáme do rúry rozohriatej na 180°C. Pečieme 15–17 minút. Mäso necháme na teplom mieste trochu odpočinúť
  2. Pečená paprika: Papriku opečieme v rúre a dáme do zakrytej nádoby. Necháme stáť. Potom ju ošúpeme a odstránime zrniečka.
  3. Horčicová cibuľa: Cibuľu opražíme na oleji a pridáme ocot. Necháme odpariť a potom pridáme horčicu a vývar. Dochutíme a varíme na miernom ohni, kým omáčka nezhustne. Podávame so zemiakmi pečenými na masti s cesnakom a pažítkou.