Biela polievka z drobkov
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Husacie trupy a drobky uvaríme vo vode, do ktorej dáme koreňovú zeleninu a neošúpanú cibuľu. Pridáme nové a celé korenie. Drobky uvaríme domäkka a vyberieme. Vývar varíme ďalej.
- Na masti orestujeme na kocky nakrájanú cibuľku. Pridáme hladkú múku a chvíľku restujeme. Zápražka musí byť svetlá. Zalejeme smotanou a scedeným vývarom. Pomaly varíme a pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Keď sú uvarené, pridáme nakrájané husacie drobky a koreňovú zeleninu z vývaru. Osolíme a okoreníme. Na zjemnenie pridáme kocku masla a muškátový oriešok.
- V olivovom oleji rozmixujeme vňať, ktorú osolíme a okoreníme. Do polievky pridáme pár kvapiek petržlenového pesta.
|