Biela polievka z drobkov

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Husacie trupy a drobky uvaríme vo vode, do ktorej dáme koreňovú zeleninu a neošúpanú cibuľu. Pridáme nové a celé korenie. Drobky uvaríme domäkka a vyberieme. Vývar varíme ďalej.
  2. Na masti orestujeme na kocky nakrájanú cibuľku. Pridáme hladkú múku a chvíľku restujeme. Zápražka musí byť svetlá. Zalejeme smotanou a scedeným vývarom. Pomaly varíme a pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Keď sú uvarené, pridáme nakrájané husacie drobky a koreňovú zeleninu z vývaru. Osolíme a okoreníme. Na zjemnenie pridáme kocku masla a muškátový oriešok.
  3. V olivovom oleji rozmixujeme vňať, ktorú osolíme a okoreníme. Do polievky pridáme pár kvapiek petržlenového pesta.